53. TENIŠKI IGRALEC NA SVETU

Umag bo tudi letos od 13. do 22. julija gostil že 29. turnir Plava laguna Croatia Open Umag. To je bilo naznanjeno na novinarski konferenci, ki je potekala v digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani in na kateri se je predstavil tudi Aljaž Bedene, ena od zvezd letošnjega turnirja. Slovenski igralec je trenutno 53. teniški igralec na svetu, letošnji nastop pa bo že njegov osmi na igriščih Stella Marisa.

»Zelo rad hodim v Umag, saj se tam zares odlično počutim. Organizacija je vedno na vrhunski ravni, vzdušje pa je odlično.«

Pohvalne besede slovenskega teniškega igralca pa si vsako leto prizadevajo upravičiti organizatorji turnirja, ki letos v Umagu pripravljajo še en spektakel. »Vsako leto dvignemo lestvico za eno stopnjo višje, saj želimo, da bi se turnir razvijal in napredoval. Uspeh najbolje potrjujejo številke, dejstvo, da se na turnir vsako leto vrne 100.000 obiskovalcev, pa pove dovolj samo zase. Vsako leto nas obišče veliko število naših prijateljev iz Slovenije, zato sem prepričan, da se bo letos to ponovilo. Pripravili smo številna presenečenja, ki jih bomo kmalu tudi napovedali,« je povedal Ronald Korotaj, predsednik Organizacijskega odbora turnirja.

IZJEMNO SODELOVANJE MED TRIGLAVOM IN PLAVO LAGUNO

Od lanskega leta je del umaške teniške zgodbe tudi Zavarovalnica Triglav, tisto, kar jih je takoj povezalo s turnirjem, pa je posvečenost tradiciji. »Zavarovalnica Triglav je od lani del naše velike sponzorske družine in na to sklenjeno sodelovanje smo neizmerno ponosni. Podpora velikih družb je izjemno pomembna za ta turnir in potrjuje njegovo vrednost,« je sklenil Korotaj.

Tadej Čoroli, član Uprave Zavarovalnice Triglav, je potrdil, da gre zares za izjemno sodelovanje med Triglavom in Plavo laguno.

»Že prvo leto skupnega dela je upravičilo vsa naša pričakovanja. Del vizije Zavarovalnice Triglav je že od nekdaj podpiranje športa in zdravega načina življenja, teniški turnir v Umagu pa se s tem na splošno v celoti ujema. Tudi letos bomo obiskovalcem ponudili zabavne aktivnosti na območju ATP. Pričakujemo, da bo v Umag prišlo veliko število gostov, ki bodo bodrili našega Aljaža in uživali v vsem, kar turnir ponuja,« je povedal Čoroli.

Vstopnice za letošnji turnir so že v prodaji, vse novosti in zanimivosti pa si lahko preberete na uradnem spletnem mestu turnirja in strani na Facebooku.

__________________

Če si že tukaj, preberi še …