foto: Žiga Inhitar

ZELENA POVEZAVA PRESTOLNICE IN LETALIŠČA

Podjetje Avant2Go, ki v Sloveniji širi sistem souporabe 100 % električnih vozil, je otvorilo postajališče na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Tako je bila vzpostavljena prva brezemisijska povezava prestolnice in letališča pri nas, ki pa zagotovo ne bo zadnja v vrsti novosti, ki so jih predstavili do zdaj: številne lokacije, poslovni paketi za uporabnike, vsesplošna dostopnost aplikacije …

TRAJNOSTNA MOBILNOST

Otvoritev prevzemnega mesta na Brniku

Slavnostna otvoritev prevzemnega mesta na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

V času, ko je Ljubljana zelena prestolnica Evrope, je Avant2Go s slovensko tehnologijo omogočil uporabnikom možnost rezervacije in uporabe 100 % električnih vozil, ko jih potrebujejo, in še takrat plačujejo samo v času porabe. Vozni park je sestavljen iz vozil BMW, Smart in Renault, ta pa med vožnjo ne proizvajajo emisij, kar izdatno pripomore k trajnostni mobilnosti.

POSLOVNI SVET

Po uspehu z individualnimi uporabniki so v ospredje prišli tudi poslovni uporabniki, z aktivacijo paketov GO 500, GO 1000 in GO 1500. Poslovni cilj ostaja enak: s paketi, ki omogočajo posebne prihranke, se ustvarjalci stvaritve zahvalijo prvim podpornikom sistema Avant2Go, tokrat na ravni podjetij. Za razliko od individualnih paketov lahko tovrstne uporablja več oseb znotraj podjetja – vključene osebe uporabljajo sistem na več mestih za več službenih namenov, kar dodatno optimizira mobilnost in znižuje stroške.

ŠIRJENJE LOKACIJ

Pomemben del sistema Avant2Go so prevzemna in vračilna mesta vozil. Snovalci stremijo k čim večji pokritosti, kar je bilo doseženo v prvi fazi z otvoritvijo večjega števila novih lokacij. V septembru aktivirana lokacija v garaži Kongresnega trga omogoča avtomatsko odpiranje zapornice za avte sistema Avant2Go, v BTC Cityju pa že na štirih lokacijah poteka sodelovanje v okviru t. i. Living laba (»živega laboratorija«) – več informacij sledi zelo kmalu.

Nova povezava s prestolnico Slovenije

Štiri prevzemna mesta so sedaj na voljo vsem uporabnikom sistema Avant2Go.

Že omenjena otvoritev na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, postavljena ob podpori Aerodroma Ljubljana d.o.o., zagotavlja trajnostno povezavo, na voljo pa so štirje priključki z možnostjo širitve. Strošek potovanja iz prestolnice do letališča se obračuna kot vsota časa, kilometrov in dodatka za eno smer, ki v testni fazi znaša fiksnih 5 evrov. Celoten strošek poti se giblje med 11 in 16 evri, odvisno od izbire vozila ter, ali uporabnik izkoristi prednost nižje cene nočne tarife.

Flota vozil pri Avant carju sledi načrtom širitve, ki predvidevajo do 50 vozil v prvem letu delovanja storitve. Polnilne postaje, v povezavi z logistično ekipo, zagotavljajo ustrezno stanje napolnjenost vozil; trenutno jih je že 42. S pomočjo RFID identifikacijskih kartic so tako namenjene izključno uporabnikom storitve, ki jo lahko brezskrbno uporabljajo.

DOSTOPNOST APLIKACIJE

Predavanje ob otvoritvi.

Matej Čer, soustanovitelj podjetja Avantcar.

Ključna novost pri aplikaciji je, da je z oktobrom na voljo brezplačno v spletnih trgovinah Google Play in App Store. Tako vsak zainteresiran bodoči uporabnik dobi vpogled v njeno delovanje (število razpoložljivih vozil, lokacije, stanje napolnjenosti baterije vozila), ki je zasnovano za intuitivno in preprosto uporabo. Polna funkcionalnost, z možnostjo rezervacije vozil ter vožnjo, je seveda na voljo le registriranim uporabnikom, ki so opravili izobraževanje ter podpisali pogodbo. Prvi podporni uporabniki so imeli možnost izbire promocijskih paketov za fizične osebe (GO 100, GO 200 in GO 300), z umikom paketov pa novi uporabniki k storitvi pristopijo s plačilom enkratne prijavnine za registracijo ter izobraževanje; za prvih 100 novih uporabnikov to znaša 29 evrov (redna cena 59 evrov), nadaljnja uporaba vozil Avant2Go pa se nato plačuje po porabi.

AVANTCARJEVE STORITVE MOBILNOSTI

Za uporabnike sistema Avant2Go je na voljo več cenovno ugodnih paketov najemov vozil za daljše obdobje (za dan ali dva, potovanje, vikend, dopust, prevoze z voznikom itd.), ki vključujejo uveljavljen nabor vozil ključnih avtomobilskih razredov. Uporabniki tako cenovno dostopno in učinkovito zadovoljijo vse potrebe po mobilnosti.

POGLED V PRIHODNOST

Kot že rečeno, je prva faza projekta Avant2Go zaključena. Postavljeni so temelji za drugo fazo, ki vključuje še več polnilnih mest, izboljšano pokritost, dodatna vozila z daljšim dosegom ter še boljšo uporabniško izkušnjo.
Prvi rezultat: v manj kot dveh tednih se načrtuje odprtje lokacije na Letališki cesti, kjer domuje več podjetij in s čimer bo vzpostavljena hitra in preprosta povezava med centrom Ljubljane ter BTC Cityjem.

______

adssf9bd

Postanite Avan2go član.

Za prvih 100 fizičnih oseb strošek registracije le: 29 €