V drugem delu vodnika sem si vzela čas za kavo (no, vročo čokolado) pa tudi kaj močnejšega. In seveda za malo umetnosti. Tu je torej še nekaj idej za še malo Benetk.

NAJSTAREJŠA IN NAJDRAŽJA

Kavarna Florian je najstarejša (mogoče pa tudi najdražja) kavarna v Italiji. Locirana na najbolj obljudenem trgu v Benetkah, trgu Svetega Marka, posluje že od leta 1720. Zato ne preseneča, da je njena notranjost klasična, opremljena v slogu rokokoja, s stropi obdanimi v freske (tako kot mesto samo obiskovalca popelje v neko drugo obdobje).

Hotel Danieli

RAZKOŠNI HOTEL S POGLEDOM NA GRAND CANAL

Še eno prav posebno doživetje je obisk Longhi Bara v The Gritti Palace hotelu. Velika izbira koktajlov, čudovit ambient v pritličju enega najbolj razkošnih hotelov v Benetkah in razgled s terase neposredno nad Grand Canalom ter nanj je brez dvoma kombinacija, ki človeka težko pusti ravnodušnega.

VEČNA KLASIKA TEGA MESTA

Druga možnost je aperitiv v baru Hotela Danieli, še eni večni klasiki tega mesta. Celotno pritličje in stopnišče sta obložena v kamen in izgledata res izjemno. Prijazni natakarji pa mimogrede zaupajo še kakšen nasvet za ogled mesta (tudi njim gre zahvala za kakšno stvar s seznama).

Hotel Danieli

VODENI OGLED SLAVNEGA GLEDALIŠČA

Da pa dan ne bo minil samo v posedanju in popivanju, je primerno obiskati tudi kakšno galerijo, muzej ali drugo umetniško ustanovo. Prva, ki mi pade na pamet, je znamenita operna hiša La Fenice. In ne, ni se treba udeležiti opere ali koncerta. Za začetek bo (najbrž) dovolj vodeni ogled tega slavnega gledališča.

Podrobneje o teh čudovitih barih, muzejih in v nadaljevanju še o Peggy Guggenheim, o palači Venier dei Leoni, pa Bel Air Fine Art Gallery in še o znameniti galeriji Tre Oci pa si preberite v celotnem vodniku Izbirčnice.

 

>>>>>>>>>

Izbirčnica je blog, v katerem Metka z vami deli svojo strast do oblikovanja in vsega lepega. Je vodnik po lepih predmetih, oblikovalskih znamkah, trgovinah/salonih z izbranim pohištvom in dodatki za dom. Našli boste tudi objave z zanimivih dogodkov, ki so povezani z dizajnom.

 


_________________

V BENETKE vas rada pospremi in poskrbi za vse užitke ob kavi, vroči čokoladi ali vodenih ogledov galerij, muzejev in znamenite operne hiše. 

 GOODLIFE DINERS CLUB kartica:

OGLAS JESEN

 

 

 

 

 

 

 

__________________

Ker si že tu, preberi še tole …