Foto: shutterstock

NATAŠA BRIŠKI o Washingtonu, edini logični izbiri

»Vedno sem veliko potovala. Bila sem v Avstraliji, Aziji, enkrat v Afriki, precej po Evropi in seveda sedem let v ZDA,« pravi Nataša Briški in doda, da je bila v kar 44 zveznih državah ZDA. Všeč sta ji puščavska pokrajina in vročina. Mraza ne mara. Zakaj potem prihodnje leto odhaja na posebno odpravo na severni pol? »Očitno sem videla neko podobnost z belo puščavo.« (smeh) Za soustanoviteljico in urednico neodvisnega medija metinalista.si je Washington posebnega pomena. Ob magistrskem študiju se je odločila od blizu spremljati ameriško politiko. »Washington je bila edina logična izbira. Zanimale so me volitve. Tam je tudi sedež vojaške industrije, pa druga največja koncentracija novih tehnoloških podjetij.« Politiki se tam ni mogoče izogniti, zato je delala tudi kot dopisnica Pop TV. Morda bomo zdaj v Beli hiši lahko videli tudi slovensko zastavo. »Si predstavljam, da takšne svobode vseeno ne bo. Čeprav bo predsedovanje Trumpa za vse nas velika neznanka.« Pet let je, odkar je zapustila glavno mesto ZDA, ki ji je dalo izjemno širino, izkušnje in znanje, zato ga kmalu spet obišče.

Nadaljevanje članka v REVIJI GOODLIFE.

_____

screen-shot-2016-11-29-at-10-32-48-am

Celotni članek DOBRO MESTO in nekaj res dobrih Natašnih nasvetov za obisk trenutno tako izpostavljenega mesta, si preberite ta četrtek v REVIJI GOODLIFE, ki izide kot priloga časnika DELO. 

 

 

_____

“Za kvaliteto naše družbe in zdravja naše demokracije so zelo pomembni odgovorni mediji in aktivno državljanstvo.” Pove dolgoletna novinarka, ki je skoraj sedem let živela v ZDA. Tule si poglejte kako Nataša Briški vidi odgovorne medije. Njen govor na TEDx Ljubljana konferenci.