Foto: Robert Ribič

ZAČETEK AKCIJE “IKONICA SREČE”

Modna hiša Ikona je z včerajšnjim dobrodelnim dogodkom začela akcijo Ikonica sreče. Ikonica sreče je projekt zbiranja novoletnih okraskov znanih Ljubljančanov in Slovencev iz različnih področij, kulture, gospodarstva, glasbe in medijev. Zbiranje okraskov bo potekalo do 19. januarja 2017 in se bo zaključilo z dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo v celoti namenjen Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Ta bo zbrani denar namenila za otroke iz socialno ogroženih družin. Začetek akcije je slavnostno otvoril župan mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković, ko je na dobrodelno smrečico obesil prvi novoletni okrasek. Nato je Lorella Flego  k darovanju okraskov povabila še ostale znane goste. Vsak je poleg svojega okraska podpisal tudi uradni cerfitikat predaje ter se ob novoletni smrečici fotografiral s polaroidom. Oboje, cerfitikat in fotografija, bosta ob nakupu na dražbi priložena novoletnemu okrasku.

dsc_1949

Zamisel za projekt “Ikonica sreče” je nastal znotraj Ikoninega tima. Na enem izmed sestankov so se spraševali, kako bi lahko pomagali tistim, ki si v njihovi nakupovalni hiši ne morejo privoščiti nakupa. Sprejeli so odločitev, da želijo narediti projekt za družine v stiski in nastala je “Ikonica sreče” (#ikonicasrece).

dsc_2154

“Ikonica sreče” je projekt zbiranja novoletnih okraskov znanih Ljubljančanov in Slovencev iz različnih področij – kulture, gospodarstva, glasbe, medijev … Z zbiranjem okraskov so v Ikoni pričeli dne, 14. decembra 2016, ob 19. uri, ko je župan mesta Ljubljana, gospod Zoran Janković, slovesno obesil svoj okrasek na Ikonino novoletno smrečico. Njegovi gesti so potem sledili tudi ostali znani Slovenci. Svoje okraske so na dogodku prispevali še: Maja Štamol, Katarina Mala, Tanja Ribič, ManuElla, Manca Izmajlova, Petja Zorec, Erik Ferfolja, Tilen Grah, Lorella Flego, Blaž Slanič v imenu F&B Acrobatics – ambasadorja modne hiše Ikona, odgovorna urednica revije Zvezde – Simona Dakič Nemanič v imenu revije Zvezde, predsednica ZPMS – Darja Groznik v imenu Zveze prijateljev mladine Slovenije, predstavnica humanitarnega Zavoda Pod StrehcoDarinka Pavlič Kamien, Dorian Španzel v imenu družine Španzel, družina Ovsenik, družina Malalan.

dsc_2050

Prav tako pa so doslej v Ikono prinesli svoje novoletne okraske še: Domen in Vid Valič, Seku M. Conde, Siddartha, Simona Vodopivec in Jurij Franko, Janez Bončina – Benč, Agencija 101, Jana Morelj v imenu Radia 1.

dsc_2129

Vsak izmed podarjenih novoletnih okraskov nosi posebno zgodbo. Bodisi so ga gostje izdelali sami ali pa so ga sneli s svoje tradicionalne novoletne jelke.

dsc_2110

Vsi drugi znani Slovenci pa lahko svoj okrasek prinesejo v Ikono vse do 19. 1. 2017, ko se bo projekt zaključil z dobrodelno dražbo. Ta se bo odvijala dne, 19. 1. 2017, ob 18. uri v prostorih modne hiše Ikona. Nanjo bodo povabljeni sodelujoči v projektu, prav tako pa Ikonine stranke in vsi ostali, ki bi želeli podpreti projekt. Sredstva zbrana na dobrodelni dražbi bodo v celoti namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo izkupiček namenila za otroke, živeče v socialno ogroženih družinah.

dsc_2136