Foto: Jani Ugrin

”Seveda so tisti, ki niso zadovoljni vedno bolj glasni od tistih so zadovoljni,” je v intervjuju za RTV SLO suvereno zatrdil letošnji zmagovalec Eme. Se strinjam. Čeprav se je po finalnem izidu Eme, Slovenija kot še tolikokrat poprej, zopet razdelila na dva pola, je zdaj po toči zvoniti vsekakor prepozno. Omarjeva Disneyjevsko obarvana pesem letos hočeš nočeš, ali si navijal zanj ali ne, potuje v Kijev. Skrajni čas je, da vsi stopimo skupaj in našega izbranca podpremo in zanj skupno stisnemo pesti. Kdo ve, morda nas zna presenetiti.

Četudi sta na letošnjem Eminem izboru brata Anej in Rok Piletič, BQL, osvojila srca Slovenije in prejela največ glasov občinstva, ju je ob seštevanju glasov skupaj z glasovi strokovne žirije prehitel Omar Naber s svojo balado On My Way.

LETOŠNJA ”KUHNA”

Voditelj finala Mario Galunič je pojasnil potekanje glasovanja in seštevanja glasov. Polovico teže glasov je imela strokovna žirija, druga polovica pa je bila odvisna od gledalcev in poslušalcev preko telefonskega glasovanja. Po ogledu razporeda točk strokovne žirije so Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, voditeljice, ki so nas spremljale tudi skozi oba polfinala, razglasile rezultate. Četudi sta brata Anej in Rok Piletič, BQL, osvojila srca Slovenije in prejela največ glasov občinstva, ju je ob seštevanju glasov skupaj z glasovi strokovne žirije prehitel Omar Naber s svojo balado On My Way. Pevec, ki je na odru Eme stal že petič, zmagal pa drugič, bo ponovno potoval v Ukrajino, kjer se je za zmago že potegoval leta 2005 s pesmijo Stop.

omarjamala

SE NE SEKIRA!

Na splošno Omar pravi, da ima veliko podpornikov, ki so zadovoljni z njegovo pesmijo in mu želijo vse najbolje. In to šteje največ. Kot sam pravi mu to daje celoten smisel in voljo, da bo letos predstavljal Slovenijo na Evroviziji.

”Edina stvar, ki stoji med teboj in tvojim ciljem je tvoja lastna pomilovanja vredna zgodba, ki jo uporabljaš kot izgovor, zakaj ne moreš uspeti!”

  • Naslovnica na Omarjevi FB strani (Wolf of the Wall Street)

_____________________

16298667_10154980096413007_1523169083917882900_n

 

Potek letošnje Evrovizije v Kijevu lahko spremljate tudi na Instagramu, Youtubu, Twitterju in Facebooku.