Izbor zdravih izdelkov

screen-shot-2016-12-15-at-11-25-50-am

Pijte le najboljšo vodo

Pomembno je, da pijemo vodo, ki vsebuje čim več snovi, ki našemu telesu koristijo. Za boljšo hidracijo je priporočljivo redno pitje mineralne vode Magnesia, ki vsebuje manj natrija in več magnezija od povprečja kategorije mineralnih vod. Z eno samo plastenko zagotovite približno dve tretjini dnevnih potreb po magneziju. S srednjo mineralizacijo je magnesia primerna za vsakodnevno pitje, v stilsko oblikovanih embalažah pa je na voljo v negazirani, blago gazirani ali gazirani obliki.

mala_magnesia

magnesia.si

Medeni poljub – darilo in gurmansko doživetje

Da bodo letošnji prazniki pravo kulinarično doživetje, izberite Brusnice, Oreščke ali Tartufe v medu iz Medexove linije Medeni poljub. Črni tartufi v medu se odlično podajo k siru, mesu, škampom, paštetam, radiču in tudi sladoledu. Sveže, nesladkane brusnice v medu lahko dodate kolačem, sladoledu, imenitno pa dopolnijo tudi mesne jedi. Oreščki v medu pa so odlični za obogatitev jogurta, skute, sadja ali sirne plošče. Akacijev med z izbranimi dodatki je tudi lepo darilo za prihajajoče praznike.

mala_med

medex.si

Eritritol – praznično sladkanje brez slabe vesti 

mala_sladkorEritritol je naravno sladilo brez energijske vrednosti in z glikemičnim indeksom (GI) 0. Idealen je za vse, ki se izogibate belemu sladkorju ali želite zmanjšati vnos ogljikovih hidratov. Po videzu, strukturi in okusu je zelo podoben navadnemu sladkorju ter se odlično obnese v vsakdanji uporabi. Je enostavno zamenljiv v številnih receptih, kar je njegova velika prednost pred številnimi sladili. Nadomestite beli sladkor z eritritolom in tradicionalne sladice bodo dobile sodobno, »lahko« podobo.

 

medex.si

 

 

 

 

Jajca Bio Zone iz ekološke reje s Kozjanskega

Jajca Bio Zone iz Mercatorja so znesle kokoši iz ekološke reje, kar pomeni, da jim je omogočen dostop na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek. Jajca so s Kozjanskega, kjer med Bohorjem (1032 m) in Lisco (927 m) leži planota Planina pri Sevnici, ki združuje 16 vasi. Kokoši ekološke reje se prehranjujejo izključno z bio krmo in prehrano. Ekološka reja upošteva stroge predpise za zaščito okolja in živali.

mala_jajaca

mercator.si

 

 

Nehomogenizirano mleko Bio Zone, 100 % slovensko

mala_mleko

Zakaj je bolje posegati po nehomogeniziranem svežem mleku, še posebno če je bio? Nehomogenizirano sveže mleko ohranja bistvene lastnosti kakovostnega surovega mleka, ima značilen poln okus. Ker je pasterizirano, so uničeni vsi zdravju škodljivi mikrobi in prekuhavanje ni potrebno.

 

mercator.si

 

 

 

 

Laneno olje Bio Zone

mala_olje

Pridobljeno je s hladnim stiskanjem ekološko pridelanih lanenih semen z vakuumsko tehnologijo – brez prisotnosti kisika. Laneno olje je izredno bogato z večkrat nenasičeno alfa linolensko (omega-3) maščobno kislino, ki spada med esencialne snovi, kar pomeni, da jo moramo nujno pridobiti s hrano.

 

mercator.si

 

 

 

 

 

100 % rastlinski napitki Bio Zone

Mermala_rizcator v svoji novi liniji rastlinskih bio napitkov predstavlja zelo kakovostne riževe napitke, ki so stoodstotno rastlinskega izvora, brez laktoze in brez dodanega sladkorja. Narejeni so iz nezdrobljenih zrn riža evropskega izvora. Poleg običajnih riževih napitkov lahko zdaj pokusite tudi riževega s kokosom ali z lešniki.

 

mercator.si

 

 

 

 

 

Bio polnozrnati keksi – z rozinami, pomarančo ali iz petih žit

Decembrski čas je poln slastnih dobrot. Izberite okusne, kakovostne in iz naravnih sestavin. Medexovi Bio polnozrnati keksi so izdelani iz celega, polnozrnatega žita in slajeni le z jabolčnim sokom. Pakirani po dva piškota skupaj so idealni za posladek ali vmesni prigrizek tudi v prihajajočih praznikih. Razveselili se jih boste vsi, ki prisegate na naravne izdelke, saj so vse sestavine iz ekološke pridelave. Ne vsebujejo konzervansov, arom ter barvil in so zato odlična izbira za vsakogar.

mala_keksi

medex.si