foto: Golden drum

KAKO SE PRIDE TJA GOR?

Mestni avtobus me je pripeljal do centra Ljubljane, kjer sem se na Prešernovem trgu dobila z Laro in Majo, da bi skupaj našle najhitrejšo pot na grad. Pod vzpenjačo nas je čakalo osebje Zlatega bobna, skupaj smo vstopili. Hkrati ko smo se dvigali na vzpenjači, se je tudi meni dvigovalo pričakovanje in zanimanje za oglaševalski festival ZLATI BOBEN/GOLDEN DRUM, ki bo prvič potekal v prestolnici.

ZNANJE S SMEHOM

Ko smo prispele na grad, smo zagledale množico ljudi, ki je urno skakala naokoli in opravljala svoje naloge. Napotile smo se na prizorišče zločina, kjer je prvega izmed mnogih govorov otvoril Graham Lang. Zame eden najboljših govorcev tega dne je razpravljal o problemih v Južni Afriki in kako je le-te rešil. S svojim trudom za boljši jutri, prepletenim s kreativnostjo, je prevzel ne samo mene, marveč tudi množico drugih. Še eden, ki se mi je vtisnil v spomin, je bil Ivan Stanković, ki nas je s svojo duhovito pripovedjo o svojem življenju, obogateno s številnimi citati, obenem nasmejal in navdhnil. Uli Reese nas je odpeljal v glasbene vode in poudaril pomembnost glasbe pri vseh projektih, Sebastian Hejnowski in Zofia Bugajna pa sta opozorila na revolucionarne spremembe v PR industriji. Po končanih govorih smo zasedle PR prostor v čudoviti kamniti sobici Ljubljanskega gradu s pogledom za milijon evrov in nadaljevale z delom.

Cindy Gallop je s svojo močno prezenco očarala že ob prihodu na oder. Ženska, ki ne mara ovinkarjenja in ve kaj hoče, je svoj govor speljala profesionalno in energično, zaradi česar je požela bučen aplavz publike.

img_4870

Naša nova grajska pisarna

MOBILNA IGRA ZA BOLJŠI JUTRI 

Glavno dogajanje se je kasneje preselilo v Grand Hotel Union. Ker tudi sama poznam osebo, ki jo prizadela Alzheimerjeva bolezen, sta me govorca Tim Parry in Vasilije Ćorluka s svojim ganljivim govorom zadela naravnost v srce. S pomočjo znanstvenikov in razvijalcev iger sta ustvarila mobilno igro, pri kateri z igranjem pomagaš znanstvenikom pri raziskavi te zapletene možganske bolezni. Ne morem pa prezreti najbolj pomembne govornice celotnega festivala, Cindy Gallop, ki je s svojo močno prezenco očarala že ob prihodu na oder. Ženska, ki ne mara ovinkarjenja in ve kaj hoče, je svoj govor speljala profesionalno in energično, zaradi česar je požela bučen aplavz publike. Emma Wilkie pa je ustvarila povsem drugo vzdušje in nas pozabavala s primeri kreativnih reklam.

Tim Parry in Vasilije Ćorluka

Tim Parry in Vasilije Ćorluka

PRITOŽBE IN POHVALE

Tako nekako se je moj dan končal, moji občutki po prvem dnevu Zlatega bobna pa so:

1. Tukaj je zelo veliko profesionalcev, ki obvladajo svojo stroko in dobro vedo, o čem govorijo.
2. S tolikšno mero kreativnosti, ki zaradi navdihujočih govorov vre v meni, bi najraje odprla svoje podjetje in se kar takoj spravila na delo!
3. Kako je festival izgledal prejšnja leta na obali?
4. Zanima me, kakšen bo jutrišnji dan. Bo presegel današnjega?

Se nadaljuje.

____________

Program celotnega festivala si lahko pogledate TUKAJ.