KAM ZA VALENTINOVO?

Nekoč so valentinovo povezovali s pomladjo, prebujenjem in začetkom dela na zemlji, danes pa ga povezujemo s čokoladami take in drugačne oblike ter nepreštevnim številom kupljenih vrtnic. Dogodke in prireditve, s katerimi lahko na dan zaljubljencev presenetite in razveselite partnerja, smo v valentinov šopek nabrali spodaj. Še vedno pa se lahko namesto za katerega od spodnjih odločite za sprehod po gozdu, kjer s prebujajočih se krošenj dreves gozdne ptice pojejo vsaka svojo pomladno pesem, spremlja pa jih nežen, še vedno svež veter, ki že diši po zelenem mahu pomladi.

LJUBLJANA

Prestolnica je vedno pisan nabor vsega, kar si srce lahko poželi, nič drugače pa ne bo niti na valentinovo. Ljubitelji poezije bodo lahko v dvoje ali sami uživali v Poeziji med policami v Knjižnici Bežigrad ob 18. uri. Željni opere in duha zaljubljenosti boste lahko oboje doživeli v SNG Opera in balet Ljubljana ob komični operi v treh dejanjih Prodana nevesta ob 19.30.

Če vas bolj kot po operi žeja po gledališču, lahko v SNG Drami komiko poroke začutite v Möderndorferjevi komediji Nežka se moži, prav tako ob 19.30. SiTi teater ob 20. uri pripravlja valentinovo predstavo Jamski človek, za vse tiste, ki vam ne opera ne gledališče ne povzročita stare dobre kurje kože. Sproščeno, glasbeno in prijetno bo od 20. ure dalje v baru ČINČIN, kjer boste lahko zastrigli z ušesi ob enem najbolj razigranih nastopov v seriji Tobačna Akustika. Za avanture željne zaljubljence bo poskrbljeno v Escape Roomu na Trdinovi 8, kjer od 9. do 22. ure ponujajo družabno resničnostno igro Valentinov pobeg.

Ljubezen do poezije, opere, gledališča, glasbe ali nore avanture je nekaj, po čemer se ljudje razlikujemo, vsi pa imamo radi dobro hrano ob dobri družbi. Ljubljanski kulinarični mojstri tako na valetinovo ponujajo izbrane kulinarične ponudbe: Restavracija Manna ob 12. uri, Kaval Group ob 13. uri, restavracija Via Bona bo ljubezen na krožniku stregla ob živi glasbi od 19. ure dalje, Valentinov čokoladni dogodek pa se bo na Litorstorjski cesti 56 začel ob 19. uri.

MARIBOR

Tudi na štajerskem koncu se zaljubljencem obeta zanimiva ponudba. Nakupovalno središče Europark pripravlja Europarkov valentinov sejem. Avantura bo zagotovljena od 10. ure dalje v Escape roomu, kjer pripravljajo valentinov Pobeg iz zaklenjene sobe. V Narodnem domu bodo na račun prišle ženske spremljevalke, ki se bodo lahko zvijale od smeha ob komediji Moška copata. Zaljubljena ušesa bodo ob 19.30 božali v SNG Maribor na 4. koncertu cikla Carpe artem. Plesna predstava Razpiram krila bo spuščala čeljusti očaranih gledalcev v Narodnem domu ob 20. uri, ljubitelji gledališča pa bodo ob isti uri v SNG Maribor lahko uživali v predstavi Popolni tujci.

PRIMORSKA

V Piranu Mediadom pripravlja filmske večere, na valetinovo si boste lahko ob 19. uri brezplačno ogledali dokumentarni film Zgodba Micka Ronsona. Ljubezen na prvo bolezen bodo predvajali v Kosovelovem domu ob 17.30. Art kino Odeon v Izoli ob 18. uri predvaja film Najljubša, ob 20.30 pa Kafarnaum. V Kulturnem domu Postojna bodo na svoj račun prišli ljubitelji glasbe, ob 19.30 jih bosta s koncertom Ljubezenske pesmi navduševala Jure Počkaj in Simon Avsec.

DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

Ljubitelji ljubezni in poezije bodo na svoj račun prišli v Semiču, kjer bo ob 18. uri v sklopu Krakarjevih dni literarni večer Poezija Otona Župančiča. Kulinarično in zaljubljeno bo v Hiši kulinarike in turizma v Novem mestu, kjer ob 18. uri pripravljajo Valentinčkov vinsko kulinarični večer. Že dan pred valentinovim ob 19.30 pa v KCJT Prifarski muzikanti prirejajo Valentinov koncert. Dolenjska bo glasbeno valentinovo praznovala kar tri dni, dan po valentinovem bodo namreč pri Dolenj’cu Kvatropirci in Gašper Rifelj pričarali romantičen Valentinov koncert.

 

Foto: Pixabay

___________

Če za valentinovo načrtujete kakšen daljši pobeg, vas ideje čakajo spodaj …