Komu izmed vas se ob pogledu na prikupne črno-bele medvedke usta razlezejo v nasmeh in stopi srce? Nerodne pande osvajajo svet v živalskih vrhovih, na Youtubu, v kinematografih in celo v hotelih.

panda_hotel

HILTON ALI PANDA?

Panda Inn je hotel v kitajski provinci Sichuan, v mestu Emeishan City, ki je navdušencem svoja vrata odprl leta 2013 in je danes znan kot eden izmed najbolj simpatičnih hotelov na svetu. Zakaj pa je obiskovalcem bolj všeč kot prestižni Hilton? Odgovor je preprost – tematika hotela so pande in svet teh ljubkih živali še dolgo časa ne bo imel dovolj. Seveda so prostori od vrha do tal opremljeni z dekoracijami medvedkov, vanje je oblečeno celo hotelsko osebje. Gostje lahko tako uživajo v družbi človeških pand, ki jim bodo do vrat pripeljale prtljago, razkazale sobo, ponudile pijačo, jih zmasirale in pocrkljale ter jih, kot prave pande, zabavale na vse možne načine.

panda_hotel

JACK, ROSE IN OGROMNA PANDA!

Hotel ima 32 tematskih sob, med katerimi je prav vsaka unikatna in drugače opremljena. Na voljo je več stilskih sob, kot je npr. soba na temo Titanika, kjer se lahko gostje skupaj s pando vživijo v vlogi Jacka in Rose iz filma Titanik. Katero vlogo bo tu igrala panda, je odvisno od tega, ali ste moški ali ženska, seveda. Zanimiva je tudi soba s pravo pravcato mizo za čajanko, kjer vam bo družbo med srkanjem čaja delala prikupna črno-bela panda. Lastnik Panda Inn pravi, da si želijo v hotelu ustvariti čim večjo pandjo kulturo, ki tako privlači ljudi.

panda_hotel

 

Sichuan je sicer provinca v južnozahodnem delu Kitajske, polna bogate zgodovine in kulture. Tamkajšnji prebivalci govorijo zelo unikatno mandarinščino in obožujejo pekočo hrano. Ob obisku pandinega hotela si obvezno oglejte tudi veliko Budo v Lešanu, ki so jo zgradili med leti 618 in 907 in še danes navdušuje množice turistov. Kaj menite, bi bili bolj navdušeni nad okoliškimi znamenitostmi ali bi vas bolj pritegnil hotel? Čeprav je veliki Buda gromozanski in čudovit, si moramo priznati, da so pande pač pande.

panda_hotel

Foto: Pixabay in emeishanppandainn.com


_______________

PRAV TE MEHKE IN ČISTO PRAVE PANDE TE ČAKAJO NA POPOTOVANJU PO KITAJSKI. VRHUNEC JE OBISK NJIHOVEGA REZERVATA V CHENGDUJU.

NA BUCKET LISTO LAHKO DODATE ŠE KITAJSKI ZID, PEKING, SHANGHAI. KOMPAS PA DODA ŠE EN VRHUNEC, VOŽNJO S KOLESI PO MESTNEM OBZIDJU XIANA.

 

Panda hotel

 

_________

Če so te navdušile mehke pande, poglej še …