Jesen je pravi čas za temeljito pripravo na dober spanec. Živali to znajo. Drevesa, rastline, žuželke tudi. Kaj pa mi? Tudi mi moramo spočiti telo, um in duha. BOR BORG se ni spuščal v znanstvena dognanja, kako dober spanec vpliva na vaše zdravje, počutje in razpoloženje. Pač ve, da je spati … no … užitek. Za karseda udoben, globok in krepčilen spanec pa si pomagajte z njegovim izborom petih igrač.

MALI JUNAKI USPAVAJO MALE IN VELIKEmala_junaki

Skupina mladih slovenskih podjetnikov je dobila zanimivo idejo. Ugotovili so, da je branje otroških knjigic večerni obred večine otrok, brez katerega tako rekoč ne morejo zaspati. Izdelali so serijo knjigic na različne »spalne« tematike, ki jih je mogoče oblikovati in personalizirati glede na potrebe vašega otroka, zato je vsaka knjiga pravzaprav unikat, saj nosi naslov in videz, ki ju za svojega nadobudneža izberete sami. Zdaj je samo še vprašanje, kdo bo zaspal prvi. Mali ali veliki junaki.

malijunaki.si  

 

NAMESTO ZVOKA WAKE-UP LIGHTmala_philips

Večina se nas zjutraj zbuja ob zvoku budilke. To že navsezgodaj povzroči precejšen stres, saj se dobesedno ustrašimo, ko nas iz postelje vrže nenaden in pogosto preglasen zvok. Prav zato so pri Philipsu iznašli tako imenovano budilno svetilko, ki v vaši spalnici od dvajset do štirideset minut simulira sončni vzhod. Kar 92 odstotkov uporabnikov te nenavadne naprave je potrdilo, da je jutranje prebujanje postalo precej manj stresno.

philips.co.uk

 

MEDITACIJA Z OMVANOmala_omvana

Kot že rečeno, nenadni jutranji zvoki povzročajo precej nelagoden občutek, ki v nobenem primeru ne pomeni idealnega začetka dneva. To so imeli v mislih snovalci spletne aplikacije Omvana. Ponudili so na desetine nežnih zvokov, ki so namenjeni meditaciji, sprostitvi in spanju. V njihovi bogati zbirki bo zagotovo vsakdo našel sebi najbolj primernega.

omvana.com

 

FITBIT ONE VAS VES ČAS MERI mala_fitbit

Fitbit One je prenosna naprava, ki podnevi šteje vaše korake in kilometre, meri pokurjene kalorije in vodi natančno evidenco vsakodnevnih aktivnosti. Ponoči pa meri vaše spalne navade in spalne cikle ter vam s pomočjo posebne analize pomaga do boljšega spanca. Na voljo je tudi posebna aplikacija, s katero lahko na osebnem računalniku ali mobilnem telefonu opravite še bolj natančno analizo.

fitbit.com/eu/one

 

TEACH ME TIME ZA OTROKE mala_teachme

Teach Me Time je budilka, namenjena otrokom. Je prava uspešnica različnih spletnih prodajaln. V svojem bistvu je večfunkcijska naprava, saj je hkrati budilka, naprava, s pomočjo katere se otroci naučijo razumeti uro in čas, ter nočna svetilka. Zaradi inovativnosti je že pred časom dobila nagrado za najbolj kreativen otroški izdelek.

amazon.com

______

Povzeto po članku Igrače, revija Goodlife, september 2016

screen-shot-2016-11-15-at-11-29-34-pm