Ne, ne bomo vam še mi pod nos molili, koliko časa na dan preživite pred zasloni. In da so telefoni, tablice, računalniki in televizije po večini tudi vaša zabava. Raje vam povemo, kaj vam tokrat ponuja MAJA TOMŠIČ. Raziskovala je po morda že pozabljenem druženju. Igre, ki smo se jih igrali v otroštvu, ki so jih oboževali naši starši, babice, dedki. A veste, kako zabavno je sedeti nasproti prijatelja, mu zreti v oči in se smejati na ves glas. Ali pa se prerekati. Ali pa ga dražiti ob njegovem porazu. No, točno to lahko počnete ob spodaj izbranih igrah. Vse so tradicionalne, a tokrat v malce drugačnih podobah. Odložite telefone, računalnike, ugasnite TV in naj se igre začnejo!

 

ROČNO NAREJEN SET ZA KEGLJANJE

(Geoffrey Parker Skittles)

Bowling v dvorani. Dobra rekreacija in še boljša zabava z dobro družbo. Kaj pa če bi to lahko vzeli s sabo kamor koli? In se pred prijatelji še malo pobahali s posebnim setom s košaro iz mahagonija in izdelano ročno? Krasno! Če zraven dodate še devet kegljev, narejenih iz usnja, in tri lesene krogle, potem imate cel koplet vedno pri roki. S pomočjo ročajev ga boste z lahkoto prenašali z ene lokacije na drugo. Jesenski pikniki, krompirjeve počitnice, ležerni vikendi v naravi ali pred hišo. Kegljanje lahko postane tudi vaš hišni šport.

ZONTIKGAMES.COM

 

NAJFINEJŠI USNJENI SET ZA ŠAH IN DAMO

(Dal Negro Chess and Checkers in Leather)

Temu bi lahko rekli najboljši, najfinejši in najbolj priročen šah, ki ste jih kadar koli videli. S setom Dal Negro, ki je izdelan iz najfinejšega usnja Nabuk, lahko igrate tradicionalni šah ali damo. Krasna usnjena podlaga in 32 igralnih dvostranskih ploščic, ki so na eni strani reliefne figure za šah, na drugi pa pripravne za igranje dame. Inovativna cevasta torbica in dve usnjeni vrečki za shranjevanje igralnih ploščic omogočata, da vas šah spremlja na vseh vaših potovanjih in ne zavzame veliko prostora. Če to ni šah-mat ideja!

ZONTIKGAMES.COM

 

VRHUNSKO IGRALSKO RAZKOŠJE

(Geoffrey Parker Traditional 8 Game Table)

Za tiste najbolj zahtevne iger željne frike, ki vam ena igra ni dovolj, tule je razkošje za vas. Ima čudovito usnjeno Dauphinovo šahovsko ploščo, prav tako ploščo za backgammon, z zeleno prevleko oblečeno mizo za ruleto in z obveznim vrtečim kolesom, narejenim iz mahagonija. Za katero koli igro se odločite, so preostale diskretno skrite v posebej narejenih predalih. Ta celotni set ima vključenih 1.200 čipov za poker, celoten set za ruleto, set za dvakrat po šest domin, igralne karte, kocke in vse dodatke, potrebne za bridž, poker, šah in damo.

ZONTIKGAMES.COM

 

BINGO ALI TOMBOLA – SREČA V KLETKI

(Crisloid Bingo Cage Set)

Bingo, kar ni prvotno ime za to igro, naj bi izhajal iz Italije, kjer naj bi ga igrali že v 16. stoletju. Od tam se je razširil v Francijo in v 18. stoletju še po drugih koncih Evrope. V Nemčiji so ga poimenovali tombola, tako tudi pri nas, in so ga uporabljali za izobraževanje otrok. V 20 letih prejšnjega stoletja so bingo igrali na karnevalih in sejmih. Sprva je bil sestavljen iz suhih stročnic, številk in sreče. Danes se zadnji dve postavki nista spremenili. Ta Crisloidov set pa ponuja 20-centimetrsko kletko, lesene kroglice, 50 bingo kartic, 500 modrih markerjev in elegantno številčno tablico.

ZONTIKGAMES.COM

 

POČUTI SE KOT MILIJONAR

(Winnning Solution Monopoly Luxury Edition)

Zakaj bi monopoli igrali na običajni kartonski podlagi, če jo lahko nadgradite s to luksuzno visokokakovostno izdajo? Prevlečena je z lesenim furnirjem in ima vgrajene predale za shranjevanje. Bistvo monopolija je biti lastnik vsega in se počutiti kot milijonar. To vam omogočajo tudi detajli igre z zlato folijo, plošča v razkošni imitaciji usnja, vsi žetoni, hiše in hoteli pa so narejeni iz kovine in se lahko spravijo v vgrajen predal. Drugi predal pa je seveda bankirski. Kdo je danes kralj sveta?

AMAZON.CO.UK

_________

Povzeto po članku Igrače, revija Goodlife, jesen 2018

___________

roza oktober

OGLASNA VSEBINA

___________

Če si že tu, preberi še …