Foto: The Slovenia PR

5 SLOVENSKIH RESTAVRACIJ, KI ZA VSAK ŽELODEC NUDIJO KRALJEVSKI TRETMA

Krožnik, krožnik na mizi povej, kdo ponuja najokusnejšo hrano v deželi tej? Oh, kar nekaj jih je! Ne le ena restavracija, niti dve, celo tri ne, ampak pet jih je, ki se lahko pohvalijo, da posedujejo zmožnost ob svoji hrani dobesedno osrečevati svoje obiskovalce. Vsaka regija naše male kokoške namreč skriva svoj kulinarični biser, ki bi ga moral prav vsak samooklican gurman, sladkosned ali ‘foodie’ absolutno obiskati. Poln želodec, konec dober, vse dobro. Je tako?

‘FOODIE’ PROJEKT

Na Fužinskem gradu v Ljubljani je 21.3.2017 v okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji potekala slovesna podelitev priznanj in razglasitev regijskih zmagovalcev ter zmagovalca strokovne komisije. Po nekaj mesečnih pripravah strokovne komisije in skoraj dvomesečnem glasovanju s strani Chefs&Foodies Akademije ter ljudstva je založba The Slovenia  po naboru 140 predlaganih restavracij, dobila finaliste in zmagovalce regije, ter zmagovalca po oceni strokovne komisije. Njihovo vodilo in bistvo projekta je bilo ustvariti mednarodno prepoznavnost Slovenije kot gastronomske turistične destinacije, zagotavljanje visoke kakovosti ponudbe in storitev, povečanje obiska v restavracijah ter razvoj zdrave “foodie” kulture Slovencev. Da jim je cilj definitivno uspel, ni potrebno posebej omenjati.

Hisa_Franko_gourmet2

Gourmet Hiše Franko

NAJBOLJ ZELENI PA ŠE ‘FINO’ HRANO IMAMO

Slovenija se v zadnjem času spreminja v pomembno in cenjeno zeleno destinacijo polno kulinaričnih doživetij, tudi obiskovalci nas cenijo in se radi vračajo, ne samo zaradi izjemne raznolikosti in naravnih lepot, ampak tudi zaradi bogate in izbrane ponudbe hrane in pijače. Raznolike in inovativne jedi, kakovostne sestavine, vrhunska vina in prijazna postrežba so vrline slovenskih restavracij.

Z dolgoletnimi izkušnjami dela na področju mednarodne turistične literature želi The Slovenia z naborom restavracij prispevati neodvisen in strokoven izbor v Sloveniji, ki je večplasten in namenjen širši publiki, domačim in tujim obiskovalcem.  K izboru so povabili tako strokovno kot ljubiteljsko javnost in tako pridobili vseslovenske in regijske top liste najboljših restavracij – najboljše, kar ponuja slovenska kulinarika.

Restavracija Strelec_ambient

naslovnica in ambient – Restavracija Strelec

”Raznolike in inovativne jedi, kakovostne sestavine, vrhunska vina in prijazna postrežba so vrline slovenskih restavracij”

IN ZMAGOVALCI PETIH REGIJ SO….

Po zaključenem glasovanju so dobili nabor 30 finalistov iz vseh regij in zmagovalce petih regij, ter zmagovalca po mnenju strokovne komisije.

Laskavi naziv zmagovalec regije za leto 2017 so pridobile restavracije Vila Podvin na severu, Ošterija Debeluh na jugu, Gostilna Rajh na vzhodu, Hiša Franko na zahodu, in Restavracija Strelec na območju Ljubljane in osrednje Slovenije, ostali regijski finalisti pa so si prislužili naziv najboljše regijske restavracije. Nagrado strokovne komisije in naziv najboljša restavracija 2017 je pridobila Hiša Franko, z mednarodno prepoznavno chefinjo Ano Roš.

_________

zahod_tomi_mahorcic_lojze_klinec_franko_semic_foto_oto_zan_006Vsem zmagovalcem lahko sledite tudi na Faceboku!

 

___________

Diners Club_Goodlife kartica obrnjena copy

S kartico Goodlife Diners Club do Erste Card_Diners Club_NOVI_logoposebnih ugodnosti v izbranih restavracijah.

Pokrovitelj dogodka Diners Club International