Nekaj sladkega, nežnega, romantičnega. To lahko podarite svoji dragi ali svojemu dragemu. Jagode in vanilija so vedno prava izbira. Leaneen je naredila odličen recept za valentinove kolačke z jagodami, ki vam ne bo vzel veliko časa. Sladica pa je čudovita, tako za oči kot za brbončice.
VALENTINOVI VANILIJEVI KOLAČKI Z JAGODNO KREMO
Količina sestavin je za približno 16 kolačkov.
Sestavine:
- 150 g moke
- 10 g jedilnega škroba
- 6 g pecilnega praška
- 2 g sode bikarbone
- 3 g soli
- 2 jajci
- 130 g sladkorja
- 1 žlička vanilijeve paste ali 1 vanilijev strok
- 125 ml olja
- 125 ml mleka + 1/2 žličke limoninega soka
Postopek priprave kolačkov:
- V posodi zmešamo presejano moko, jedilni škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
- V drugi posodi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem.
- Stepamo približno 5 minut, nato pa dodamo vanilijevo pasto (ali strok), olje in zmešamo.
- Posebej v lončku zmešamo mleko in limonin sok ter pustimo stati 5 minut.
- Nato v posodo z mokrimi sestavinami dodamo polovico suhih in polovico mleka.
- Premešamo z mešalnikom in dodamo še preostalo polovico suhih sestavin ter mleka.
- Mešamo, dokler nimamo enotne in gladke zmesi brez grudic.
- V pekač za kolačke damo papirnate posodice in jih napolnimo do 3/5.
- Vanilijeve kolačke pečemo približno 15 minut na 180 °C.
Jagodna krema za vanilijeve kolačke:
- 200 g mascarpone sira
- 250 g jagod
- 100 g bele čokolade
- 80‒100 ml sladke smetane
Postopek priprave jagodne kreme z belo čokolado:
- Zmrznjene jagode damo v kozico in jih segrevamo, dokler se ne zmehčajo.
- Zmehčane jagode stlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo jagodni pire.
- Jagodni pire kuhamo nekaj minut, da nežno vre in se na ta način malo zgosti.
- Belo čokolado počasi raztopimo nad paro in večkrat premešamo.
- Mascarpone razmešamo z mešalnikom in dodamo ohlajen jagodni pire.
- Primešamo še rahlo mlačno belo čokolado in mešamo do enotne zmesi.
- Na koncu s spatulo narahlo primešamo še stepeno sladko smetano.
- Sladko smetano dodajamo po občutku, da jagodna krema ni ne pregosta ne preredka.
- Kremo za približno 1‒2 uri damo v hladilnik, da se ohladi in malo strdi.
- Nato ohlajeno kremo nabrizgamo na kolačke in jih po želji še okrasimo.
>>>>>
NINA KASTELIC je študentka in strastna umetnica v kuhinji. Na njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.
_________________
Vsa kulinarična razvajanja vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:
__________
NOVO!!!
Brezplačno si naloži ali prelistaj posebno kulinarično edicijo GOODLIFE MLJASK.
Izbrane restavracije in slastni recepti – vse v eni ediciji.
____________