Nekaj sladkega, nežnega, romantičnega. To lahko podarite svoji dragi ali svojemu dragemu. Jagode in vanilija so vedno prava izbira. Leaneen je naredila odličen recept za valentinove kolačke z jagodami, ki vam ne bo vzel veliko časa. Sladica pa je čudovita, tako za oči kot za brbončice.

VALENTINOVI VANILIJEVI KOLAČKI Z JAGODNO KREMO

Količina sestavin je za približno 16 kolačkov.

Sestavine:

  • 150 g moke
  • 10 g jedilnega škroba
  • 6 g pecilnega praška
  • 2 g sode bikarbone
  • 3 g soli
  • 2 jajci
  • 130 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve paste ali 1 vanilijev strok
  • 125 ml olja
  • 125 ml mleka + 1/2 žličke limoninega soka

Postopek priprave kolačkov:

  1.  V posodi zmešamo presejano moko, jedilni škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
  2. V drugi posodi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem.
  3. Stepamo približno 5 minut, nato pa dodamo vanilijevo pasto (ali strok), olje in zmešamo.
  4. Posebej v lončku zmešamo mleko in limonin sok ter pustimo stati 5 minut.
  5. Nato v posodo z mokrimi sestavinami dodamo polovico suhih in polovico mleka.
  6. Premešamo z mešalnikom in dodamo še preostalo polovico suhih sestavin ter mleka.
  7. Mešamo, dokler nimamo enotne in gladke zmesi brez grudic.
  8. V pekač za kolačke damo papirnate posodice in jih napolnimo do 3/5.
  9. Vanilijeve kolačke pečemo približno 15 minut na 180 °C.

Jagodna krema za vanilijeve kolačke:

  • 200 g mascarpone sira
  • 250 g jagod
  • 100 g bele čokolade
  • 80‒100 ml sladke smetane

Postopek priprave jagodne kreme z belo čokolado:

  1. Zmrznjene jagode damo v kozico in jih segrevamo, dokler se ne zmehčajo.
  2. Zmehčane jagode stlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo jagodni pire.
  3. Jagodni pire kuhamo nekaj minut, da nežno vre in se na ta način malo zgosti.
  4. Belo čokolado počasi raztopimo nad paro in večkrat premešamo.
  5. Mascarpone razmešamo z mešalnikom in dodamo ohlajen jagodni pire.
  6. Primešamo še rahlo mlačno belo čokolado in mešamo do enotne zmesi.
  7. Na koncu s spatulo narahlo primešamo še stepeno sladko smetano.
  8. Sladko smetano dodajamo po občutku, da jagodna krema ni ne pregosta ne preredka.
  9. Kremo za približno 1‒2 uri damo v hladilnik, da se ohladi in malo strdi.
  10. Nato ohlajeno kremo nabrizgamo na kolačke in jih po želji še okrasimo.

 

>>>>>

NINA KASTELIC  je študentka in strastna umetnica v kuhinji. Na njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________

Vsa kulinarična razvajanja vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:

__________

NOVO!!!

Brezplačno si naloži ali prelistaj posebno kulinarično edicijo GOODLIFE MLJASK.
Izbrane restavracije in slastni recepti – vse v eni ediciji.

____________

Če si že tu, poglej še te recepte …