So vam všeč naše ilustrirane naslovnice? Bi jo narisali tudi vi? Ali morda res dobre riše vaš prijatelj, sestra, sodelavec, teta … Spodbudite jih, da narišejo svojo, za našo jesensko naslovnico.

Zato se kar lotite svoje ilustracije, le zelo POZORNO preberite spodnja navodila.

 
Tokratna tematika je VIŠINA. Višina, ki jo gledate od zgoraj, višina, ki jo gledate od spodaj, perspektiva visokega skoka, pogleda na visoko gorovje, visoke čevlje … Igrajte se z nenavadnimi proporci visokega. Veseli bomo vaše avtorske ilustracije, polne vaše visokosti.

Poleg že ustaljenih smernic, ki so zapisane spodaj, vas tokrat prosimo še, da shranite ali fotografirate vsaj 6 ali 7 faz nastajanja naslovnice. Če to počnete računalniško, vsako fazo shranite, če to delate ročno, fotografirajte, kako nastaja ilustracija. Fotografije morajo biti visoko resolucijske. Lahko pa vaš proces ustvarjanja tudi posnamete. Video posnetek pa naj bo dolg do 1 minute. Prav tako v visoki kakovosti. Te materiali bodo pomembni tudi pri odločitvi za naslovnico in vas bomo zanje prosili v drugem delu natečaja.

Pošljite nam torej svojo ilustracijo (za začetek samo končno ilustracijo) najkasneje do 26. AVGUSTA 2016 na info@goodlife.si z napisom NASLOVNICA.

Izbrana ilustracija bo objavljena na naslovnici jesenskega Goodlifea, ki bo izšel 22. septembra, ter tudi na našem novem portalu.

In še nekaj smernic za vaše ustvarjanje:

  • Zgodba višine naj nosi vaš podpis in tehniko, ki vam je najljubša.
  • Pozorni bodite le na zgornji del ilustracije, kjer je naslov revije (tu naj bo ilustracija manj intenzivna, tudi barvno, ter brez številnih detajlov).
  • Format naslovnice je 270x350mm, narejena mora biti v cmyk-u, resolucija pa mora biti primerna za tisk, kar je 300dpi.
  • Ilustracija mora biti avtorsko delo, ki pred tem še ni bilo nikjer objavljeno ali razstavljeno.
  • Avtor izbrane ilustracije prejme tudi simbolni honorar. Njegova ilustracija pa bo krasila naslovnico jesenskega Goodlifea, ki kot priloga časnika DELO izide 22. septembra.

Najlepša hvala in veliko ustvarjalnosti želimo!