Veliko se piše o zdravi prehrani in prehranskih dodatkih. A zelo pomembna je tudi tista hrana, ki jo potrebujemo, da naša psiha ostane močna. Zato bom v tem prispevku predstavila sedem dejavnosti za vsak dan, ki dokazano ohranjajo zdravo telo in močno psiho, poleg tega pa omogočijo, da možgani vse življenje nenehno rastejo.  Raziskave namreč že dolgo časa ugotavljajo, da se možgani pri odzivanju na izkušnje spreminjajo in razvijajo. To imenujemo “nevroplastičnost”. Redno izvajanje spodaj naštetih dejavnosti sproži rast nevronskih povezav in lahko tudi nastanek novih nevronov.

 

Sanja Kranjc

sanja

In katere so te dejavnosti, zaradi katerih bo naša psiha močnejša in veliko bolj prožna? Sanja v razmišljanju z naslovom Zdrava duševna hrana pravi, da bomo pri spopadanju s stresom veliko bolj fleksibilni. V celoti si članek lahko preberete na njeni strani Ljubeči odnosi.

_____________

 

ljubeci-odnosi

 

 

 

 

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

__________

PREBERITE ŠE: