“Verjetno ste se že večkrat vprašali: Zakaj sem se morala noro zaljubiti ravno v tega “kretena” ali v to tako “čustveno žensko”? In kaj sem videla na njem, saj ni niti privlačen, niti spoštljiv in kot kaže, me niti nima rad. To so vprašanja, ki si jih lahko,  ko vstopamo v odnose, vedno znova zastavljamo in premlevamo v svoji glavi. Največkrat moramo pritegniti podobne odnose, da končno lahko spregledamo, kaj nas želijo naučiti.  Pravzaprav nas bodo privlačile tiste osebe, ki bodo spominjale na vzorce in izkušnje iz otroštva. Ker smo v otroštvu leta in leta opazovali neko dinamiko, nam bo samo ta tudi najbolj privlačna.  In ravno ta partner, v katerega smo se zaljubili, bo imel vsa orodja, da nam jo ponovno odigra. Tako se zapleteta v prav poseben ples intime, preko katerega želita pozdraviti svoje otroške rane. Lahko bi rekli, da je  zaljubljenost trik narave, da zavaruje dve osebi pred težkimi občutji neslišanosti, nepripadnosti, prizadetosti in neljubljenosti, ki jih bosta morala predelovati, ko zaljubljenost in idealizacija mine.  In samo vidva sta tista, ki si lahko podarita to, kar sta pogrešala v svojem otroštvu.”

Sanja Kranjc

 

V sedmih točkah vam Sanja pove, zakaj ste zaljubili vanj ali vanjo. Preberite njen prispevek z naslovom Zakaj TI? v celoti na njeni strani Ljubeči odnosi.

midva

____________

 

ljubeci-odnosi

 

 

 

 

 

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.