Največkrat, ko gledamo vedenje naših otrok in tudi odraslih ljudi, vidimo samo zunanji del gore, ki gleda čez gladino. Vidimo, kako zelo razvajeni so, kako zelo nespoštljivi so, nesramni, poredni ali celo nasilni.  In si mislimo, le kam gre ta naš svet. Ter z veseljem sodimo in še rečemo npr.: ” Če bi bil jaz na njihovem mestu, bi mu takšno primazal, da bi se malo skuliral.”  Nikoli pa se ne vprašamo, kakšno stisko doživlja, da “kliče na pomoč” lahko tudi na zelo krute načine (alkoholizem, druge zasvojenosti, deloholizem, varanje, nasilje itd.). Da bi ga končno nekdo uslišal, videl, mu dal priznanje in ga umiril. Čustveno in telesno. Ker je po vsej verjetnosti že bil tepen, bil kritiziran, morda celo zlorabljen, mi pa bi se do njega obnašali prav podobno. In zgodba, ki mu je tako ali tako poznana, bi se ponovno ponovila.

Sanja Kranjc

sanja

 

 

 

 

 

 

 

Zakaj ranjeni ljudje ranijo najprej in kako lahko pomagamo, da stiska mine, vam zelo sočutno in strokovno razloži Sanja v svojem razmišljanu z naslovom Naša stiska, ki ga lahko v celoti preberete na njeni strani Ljubeči odnosi.

 

_____________

 

ljubeci-odnosi

 

 

 

 

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

__________

PREBERITE ŠE: