Razmišljal in selfnil: Jure Mastnak

 

JURE MASTNAK – humoren, gobčen, poln hudomušnih domislic. Imitator Radia Ga Ga, radijski športni novinar, posojevalec glasu (animiranim junakom), tokrat o iskanju svojega poletnega razvedrila.

 

Preklapljanje med televizijskimi kanali v poletnem času je bilo v moji mladosti zelo pogosto. S prihodom interneta se je to spremenilo. Ta danes omogoča vse, kar si človek želi. Kot velik ljubitelj humornih vsebin in športa sem seveda poln vsega. Vsega je preveč. Letos pa sploh. »Živjo, Jure,« mi reče lično urejena spletna stran nekega športnega tekmovanja. »Zabriši stran 20 evrov s svoje kreditne kartice in bom samo tvoja – liga v HD-ločljivosti.« Takisto bi lahko govoril za ponudnike filmov, serij in risank. Priznam, včasih podležem.

BOG NE DAJ TACATI PO NAŠI TRAVCI!

AELTC/Jon Buckle . 27 June 2016

AELTC/Jon Buckle , www.wimbledon.com

Najprej mi bo poletne ure dražil znameniti turnir vseh turnirjev. Po Ivanu Lendlu tisti teniški turnir, ki je dober samo za krave. Ob ulici Church Road, ki je v času, ko na turnirju ne igrajo, povsem nelondonsko prijetno spokojna. Letos mi vstopnic za sveto travo še ni uspelo dobiti, poskusil pa bom znova prihodnje leto. Jasno, moj prvi favorit ostaja lopar vseh loparjev Roger Federer. Pa ne bom navijal samo zanj, tudi za vse druge. Preprosto sta mi ta medijski žmoht in velikokrat že nadležna angleška natančnost zelo všeč. Bog ne daj tacati po naši travci! Pazimo nanjo vse leto! Lisičji urin in blato jo tudi uničujeta! Samo Navratilova je doslej v zgodovini dobila nekaj bilk tega zelenja! … No ja, s temi naslovi bi zaslužila vsaj že kak aker te trave. Wimbledon pač.

 

FEEL WIMBLEDON Z Andyem Murrayem v 360° užitku!

»Zabriši stran 20 evrov s svoje kreditne kartice in bom samo tvoja – liga v HD-ločljivosti.«

EURO 2016 ALBANIJA I, II IN III
Tu so še preostali dogodki, ki jim bo težko uiti. Olimpijske igre v Riu, Tour de France in jasno, kralj vseh športov, evropsko prvenstvo v nogometu v Franciji. Za koga bom navijal na Euru, me sprašujejo. Odločam se med ekipami Albanije I, Albanije ll in Albanije III. Počutil se bom kot med spremljanjem kakšnega evropskega prvenstva v bobu, kjer nekatere reprezentance nastopajo v večjem številu. Šalo na stran, veliko pričakujem od Albanije II (Švice) in Albanije III (Avstrije), tam nekje bodo tudi gostitelji Francozi. Čeprav je nogomet igra, ki se igra 90 minut in vedno zmagajo Nemci. Med prvenstvom bom že na svoji morski poziciji, jasno, hudomušno izzival svoje južne sosede ob goltanju ožujskog, karlovačkog i pana. Kaj pa bomo storili na olimpijskih igrah? Nekako računam na vsaj dve kolajni. Judo in kakšna divjevodaška. Igre 2012 v Londonu bo, roko na srce, težko ponoviti.

mala_nogomet

EURO 2016

SENČNO IN HLADNO RAZVEDRILO

Razvedrila na televiziji, če izvzamem šport, ne mislim spremljati. Takisto televizijskih dnevnikov in slovenskega »licenčnega razvedrila« za 12,75 evra, kolikor znaša rtv-naročnina. Petindvajsetletno pričkanje Milana in Ivana me ne zanima, prav tako ne preostalo družbeno-politično s(r/t)anje v državi. Tilen Artač je že nehal peti na poptvju, 5700. ponovitev filma na komercialki pa me tudi ne zanima.
Ob vsem naštetem se bo v mojih rokah največkrat znašla kakšna knjiga, ki mi zna še najbolj popestriti sicer izredno pester izbor zabavnih vsebin, ki mi jih lahko ponudijo škratje elektroni prek širokopasovnih medmrežnih povezav. Poletje je čas dopusta in nepredvidljivih zabavnih štorij, ki se znajo uresničiti. Poleg odprtega mrzlega piva v senci pod žgočim soncem in pogleda na simpatične navijačice v kockastih dresih. Peter Prevc namreč začne skakati šele pozno jeseni.
Pa na zdravje, Slovenija, za četrt stoletja!

______

Jure Mastnak je na ulici ustavil ljubljanskega župana in ga prosil za ekskluzivno Goodlife poslanico ob 25. rojstnem dnevu naše Slovenije:-).

Poglejte in poslušatje!