Puhast kokos, nežna bela krema in hrustljav biskvit. Tako nekako nas v reklami želijo omrežiti s kroglicami Raffaello. Leaneen pa je iz tega naredila res čudovito rolado in ji, kot se za mesec maj spodobi, dodala še sladke jagode.  

Raffaello krema:

  • 250 g mascarpone sira
  • 60 g grobe kokosove moke
  • 30–50 g mletega sladkorja (navadnega ali vanilijevega)
  • 300 ml sladke smetane
  • 150–200 g jagodne marmelade

Postopek priprave kreme Raffaello:

  1. Mascarpone sir razmešamo, dodamo kokos ter sladkor in dobro zmešamo. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.
  2. Nato z lopatko narahlo primešamo še stepeno sladko smetano in mešamo, dokler nimamo enotne kokosove kreme.
  3. Narejeno kremo postavimo v hladilnik in se lotimo priprave biskvita za rolado.

OGLASNA VSEBINA

Rolada:

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 20 g vanilijevega sladkorja
  • 100 g moke

Postopek priprave rolade Raffaello z jagodami:

  1. Rumenjake in beljake ločimo ter beljake stepemo v sneg.
  2. V sneg dodamo sladkor v prahu in vsak rumenjak posebej ter zraven z mešalnikom mešamo na srednji hitrosti.
  3. Puhasti zmesi dodamo še presejano moko, ki jo vmešamo narahlo z lopatko. Mešamo, dokler nimamo enotne puhaste zmesi.
  4. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno namažemo maso vse do roba.
  5. Biskvit pečemo približno 10 minut na 200° C.
  6. Vroč biskvit položimo na čisto kuhinjsko krpo, odstranimo peki papir in biskvit skupaj s krpo zvijemo v rolado.
  7. Ko se malo ohladi, biskvit odvijemo in ga najprej namažemo s kremo, nato pa po vrhu namažemo še marmelado.
  8. Raffaelo rolado z jagodami previdno zvijemo, jo damo za 1–2 uri v hladilnik ter nato dekoriramo in postrežemo.
  9. Najbolje pa je, če jo v hladilniku pustimo čez noč, da se dobro navlaži in prepoji. Najboljša je namreč šele naslednji dan.

>>>>>>

NINA KASTELIC  je študentka in strastna umetnica v kuhinji. V njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.

 

 

 

 

 

 

 

_________________

Vse sladke pregrehe vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:

__________

Če si že tu, poglej še te recepte …