Puhast kokos, nežna bela krema in hrustljav biskvit. Tako nekako nas v reklami želijo omrežiti s kroglicami Raffaello. Leaneen pa je iz tega naredila res čudovito rolado in ji, kot se za mesec maj spodobi, dodala še sladke jagode.
Raffaello krema:
- 250 g mascarpone sira
- 60 g grobe kokosove moke
- 30–50 g mletega sladkorja (navadnega ali vanilijevega)
- 300 ml sladke smetane
- 150–200 g jagodne marmelade
Postopek priprave kreme Raffaello:
- Mascarpone sir razmešamo, dodamo kokos ter sladkor in dobro zmešamo. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.
- Nato z lopatko narahlo primešamo še stepeno sladko smetano in mešamo, dokler nimamo enotne kokosove kreme.
- Narejeno kremo postavimo v hladilnik in se lotimo priprave biskvita za rolado.
Rolada:
- 4 jajca
- 100 g sladkorja v prahu
- 20 g vanilijevega sladkorja
- 100 g moke
Postopek priprave rolade Raffaello z jagodami:
- Rumenjake in beljake ločimo ter beljake stepemo v sneg.
- V sneg dodamo sladkor v prahu in vsak rumenjak posebej ter zraven z mešalnikom mešamo na srednji hitrosti.
- Puhasti zmesi dodamo še presejano moko, ki jo vmešamo narahlo z lopatko. Mešamo, dokler nimamo enotne puhaste zmesi.
- Pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno namažemo maso vse do roba.
- Biskvit pečemo približno 10 minut na 200° C.
- Vroč biskvit položimo na čisto kuhinjsko krpo, odstranimo peki papir in biskvit skupaj s krpo zvijemo v rolado.
- Ko se malo ohladi, biskvit odvijemo in ga najprej namažemo s kremo, nato pa po vrhu namažemo še marmelado.
- Raffaelo rolado z jagodami previdno zvijemo, jo damo za 1–2 uri v hladilnik ter nato dekoriramo in postrežemo.
- Najbolje pa je, če jo v hladilniku pustimo čez noč, da se dobro navlaži in prepoji. Najboljša je namreč šele naslednji dan.
>>>>>>
NINA KASTELIC je študentka in strastna umetnica v kuhinji. V njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.
_________________
Vse sladke pregrehe vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:
__________