Slovenski deskar je ponovil uspeh iz Sočija, potem ko je le za stotinko sekunde zgrešil uvrstitev v finale.

SPORNA STOTINKA DO FINALA

Deskar Žan Košir je osvojil bron v paralelnem veleslalomu v Pjongčangu. Gre za drugo slovensko olimpijsko kolajno na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji, potem ko je biatlonec Jakov Fak osvojil srebro na 20-kilometrski posamični preizkušnji. Slovenski deskar na snegu je z odliko opravil s prvimi tremi nastopi, v polfinalu pa ga je za stotinko sekunde ugnal Južni Korejec Li Sang Ho. V malem finalu je nato 33-letni Tržičan premagal Francoza Sylvaina Dufourja, ki je v spodnjem delu storil napako, kar je pomenilo, da je Košir ponovil uspeh iz Sočija 2014. Zlato je osvojil prvi favorit Švicar Nevin Galmarini.

KAJ ZARES POKAŽE POSNETEK FOTOFINIŠA?

»Jezil sem se sam nase. Po porazu v polfinalu sem se počutil kot budala, to se mi je v karieri že velikokrat zgodilo. Enostavno sem se prehitro veselil zmage, to je botrovalo napaki, čeprav še vedno mislim, da sem bil res prej na cilju kot Korejec. Tak občutek sem imel, tudi posnetek fotofiniša kaže na to, a žal takega mnenja niso bili časomerilci, mimogrede, na cilju ni bilo videti nobenega časa in FIS tudi po pritožbi ni spremenila svoje odločitve,« se Košir še vedno počuti zmagovalec polfinala.

“Enostavno sem se prehitro veselil zmage, to je botrovalo napaki, čeprav še vedno mislim, da sem bil res prej na cilju kot Korejec.”

>>>>>>>

Kaj si Žan misli o Korejcu Liju, s katerim je tudi skupaj treniral, kako se je zbral za napad na bron in kakšno zgodovinsko zgodbo je spisala Čehinja Ester Ledecka, preberi v celotnem članku na DELO.SI . Ves čas olimpijskih iger pa lahko spremljaš aktualna dogajanja na ZOI 2018.


______________

Ker ste že tu, preberite še tole …