Na najdaljši biatlonski preizkušnji na OI v Pjongčangu je premoč priznal le Norvežanu Johannesu Thingnesu Bøju.

Slovenski biatlonski šampion Jakov Fak se je požvižgal na prva dva neposrečena nastopa (v šprintu in zasledovanju) na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu in se danes ponovno dvignil kot feniks iz pepela in spisal novo izjemno športno pravljico. Osvojil je namreč srebrno odličje na 20-kilometrski posamični preizkušnji, do zlata pa mu je zmanjkalo pičlih 5,5 sekunde. Premoč je moral priznati zgolj Norvežanu Johannesu Thingnesu Bø, ki je bil po dveh zgrešenih strelih res hiter v smučini, Jakov pa se je lahko pohvalil z mojstrskim strelskim iztržkom – v 20 poskusih mu ni namreč roka zadrhtela niti enkrat samkrat!

“Jakov pa se je lahko pohvalil z mojstrskim strelskim iztržkom – v 20 poskusih mu ni namreč roka zadrhtela niti enkrat samkrat!”

V ZADNJEM KROGU ODPRAVIL ŠE AVSTRIJCA

Našemu 30-letniku so bile današnje razmere v Južni Koreji dosti bolj pisane na kožo kot minule dni, saj je brutalni mraz nekoliko popustil, tudi veter je bil šibkejši. To je Jakov odprtih rok unovčil in se od enega do drugega strelskega postanka povzpenjal po razpredelnici, naposled pa izkoristil tudi nenatančnost nekaterih favoritov za odličja na čelu z Martinom Fourcadom, ki je zadnji dve tarči pustil nepobeljeni, in se povzpel na zmagovalni oder. V zadnjem krogu je zbral še dovolj moči, da je odpravil Avstrijca Dominika Landertingerja, ki je bil ravno tako brezhiben na strelišču, in Sloveniji zagotovil prvo odličje v Pjongčangu. Srebrnega leska!

>>>>>>>

Ni pa to ne njegova prva olimpijska kolajna, ne prve stopničke na velikih tekmovanjih prav v Pjongčangu. V celotnem članku na DELO.SI si preberite kdaj je osvojil olimpijski bron in kakšen lesk je imela medalja v Pjongčangu leta 2009. Ves čas olimpijskih iger pa lahko spremljate aktualna dogajanja na ZOI 2018.

______________

Ker ste že tu, preberite še tole …