Najboljši čas, da se spet spoprijateljite z naravo, globoko vdihnete sveži zrak, vonj trave, cvetlic, cvetočih dreves, pogledate v jasno zvezdno nebo, poslušate žuboreči potoček, ptičje ščebetanje in pokukate v živalski svet, je zdaj. Vse tokratne Igrače je GREGOR ŠKET iskal prav zato, da boste naravo spet vzeli za svoj dom. Vsaj za nekaj časa. Da boste dihali počasi in globoko ter dneve preživljali v harmoniji naravnega časa.

 

NAPIHLJIVI LEŽALNIK FATBOY LAMZAC

lezalka

Nizozemska znamka Fatboy že nekaj let navdušuje z nenavadnimi ležalniki in stoli, ki so izdelani iz različnih sodobnih materialov. Zdaj predstavljajo napihljivi ležalnik Lamzac, ki prepriča s preprosto uporabnostjo. Treba ga je le razgrniti in napihniti z zrakom. Potem se pred vami pojavi prekrasen ležalnik, ki ga lahko postavite, kamor koli si zaželite. Ko ga ne potrebujete več, ga zložite v majhno vrečko, ki ne zavzame skoraj nič prostora. Na voljo je v več barvah.

 

OKROGLI ŠOTOR CRYSTAL BUBBLE

šotor

Predstavljajte si prostor, v katerem je narava vaša dnevna soba, mlečna cesta pa vaš strop. Ta futuristična vizija je po zaslugi znamke Casa Bubble postala resničnost. Skupaj s francoskim oblikovalcem Pierrom Stephanom Dumasom so zasnovali povsem okrogel prozoren šotor Crystal Bubble, ki je namenjen uživaškim nomadom. Opremljen je s posebnim sistemom prezračevanja, ki iz notranjosti odvaja vlago in odvečno toploto.

 

 

VISEČI LEŽALNIK KODAMA ZOMES

gugalnica

Za tiste, ki že od otroških let sanjajo o hišici na drevesu, so pri znamki Kodama Zomes ustvarili zanimivo alternativo – viseči ležalnik. V sodelovanju z inženirjem Richiejem Duncanom so izdelali zelo zanimivo konstrukcijo, ki je nekakšen hibrid med ležalnikom in posteljo, predvsem pa navdušuje z uporabnostjo, ki hkrati zagotavlja tudi izdatno mero zasebnosti. Opremljena je z blazinami v različnih barvnih kombinacijah, na voljo pa je tudi precej uporabnih dodatkov, kot so pregrinjala, vodoodporna ponjava in stojalo.

 

 

PRIKOLICA TIMBERLEAF TEARDROP

prikolica

Prikolica je neke vrste premična hiša. A Timberleafov model Teardrop je vendarle nekoliko drugačen. Prepriča s svojo majhnostjo, nizko težo, predvsem pa z uporabnostjo in dizajnom, ki je nekakšna kombinacija modernega in retro sloga. Notranjost, ki jo je možno tudi povsem odpreti in tako dobiti razgled na zvezdnato nebo, je izdelana iz aluminija. Na zadnjem koncu pa je priročna kuhinja.

 

NAHRBTNIK ARC’TERYX ALPHA 45

 

nahrbrntik

Arc’teryx je v alpinističnih krogih zelo cenjena znamka. Njihovi izdelki so že od nekdaj izdelani iz najboljših materialov, ki kljubujejo tudi najzahtevnejšim vremenskim razmeram. Poleg oblačil izdelujejo najrazličnejšo taborniško in potovalno opremo. Tudi nahrbtnik Alpha 45 je zasnovan v tem slogu. V njem je dovolj prostora za vso prtljago, ki jo potrebujete za večdnevno pohajkovanje.

 

Povzeto po članku Igrače, revija Goodlife, junij 2016

Screen Shot 2016-07-11 at 12.38.21 PM