Foto: Golden Drum

HIBRIDNE ŽIVALI IN ZLATI BOBEN

Že nekaj časa se po mestu in okolici srečujemo s kreativnimi oglasi hibridnih živali, katerim sta skupna le zmajeva krila in rep. Kmalu pa se bodo ti plakati sneli, saj odštevamo dneve do enega najbolj pričakovanih festivalov v Sloveniji.

Prvič v prestolnici

Prvič po 22 letih se iz Portoroža v Ljubljano seli mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, za tujce bolje poznan kot Golden drum. To ustvarjalno srečanje združuje agencije, oglaševalce, produkcijske hiše in naročnike iz kar 37 držav. Namesto na morju bomo tokrat obdobje med 18. in 21. oktobrom preživeli  v izvirnem mestu urbane kreativnosti, kjer se tradicija prepleta s sodobno umetnostjo in kosa s katerokoli veliko prestolnico.

Navdih za navdih

Slogan 23. Zlatega bobna se glasi Navdih za navdih, kar bodo obiskovalci lahko okusili na lastni koži. Napovedanih je namreč več kot 40 govorcev iz oglaševalske in kreativne industrije, pri katerih bo prav vsak našel svojo inspiracijo.

cg

Cindy Gallop

Osrednja govorka bo Cindy Gallop, ustanoviteljica in direktorica dveh zelo uspešnih in kontroverznih portalov ‘If we ran the world’ in ‘Make love not porn’, ki trenutno pomaga podjetjem, ki se povezujejo s tehnologijo in inovacijami. Svoje izkušnje pa bo podelila tudi z nami, in sicer na predavanju ‘Kako z oglaševanjem spremeniti svet?’. Med popularnimi gosti bodo tudi Nizozemec Darre van Dijk, izvršni kreativni direktor za TBWA/Neboko Amsterdam, Emma Wilkie iz Velike Britanije, soustanoviteljica podjetja The Gunn Report, Slovenka Savina Atai in mnogi drugi kreativni profesionalci, ki nas bodo obogatili z znanjem.

To leto se je na festival prijavilo 1215 del iz 26 držav, ki se bodo potegovala za različne nagrade na področju tržnega komuniciranja. Predsednik žirije sekcije za Najboljše delo bo Graham Lang, izvršni kreativni direktor za agencijo iz Južnoafriške republike, Young & Rubicam. Predsednik žirije za Najboljšo prakso pa bo Eduardo Marques, izvršni kreativni direktor agencije 180LA iz Kalifornije. Oba sta na čelu 22-članske zasedbe žirije, v kateri so še ostali vodilni ustvarjalci s celega sveta. Letošnji Zlati boben bo potekal v znamenju sprememb, saj bodo poleg standardnih nagrad podelili tudi nagrado »Best capture of local spirit«, ki je namenjena ustvarjalcem, ki so svojo kreativnost bazirali na značilnostih duha nekega prostora. Ker organizatorji podpirajo ustvarjalnost v regiji, so se odločili podeliti tudi nagrado Golden drum Adriatic, v katero spadajo vsa dela iz regije Adriatic. Niso pa pozabili na mlade tekmovalce do 30. leta, saj so za njih pripravili nagrado »Ljubljana Poster Award« s temo “Ljubljana je zelena, zate. Aktiviraj se, bodi fit”.

Ustvarjalnosti nikoli ni konca

Štiridnevni festival, začinjen z raznolikimi predavanji, priznanimi gosti, interaktivnimi delavnicami in zabavami, bo vrhunec dočakal v petek zvečer ob razkritju zmagovalcev in podelitvi nagrad. Temu pa bo sledila še nepozabna zaključna zabava na Gospodarskem razstavišču. Nam ta priložnost za nova poznanstva, delovni navdih, učenje in zabavo ne bo spolzela iz rok. Pa vam?

gd-slo1

Golden drum oglas

_________

Celotni program Zlatega bobna si poglejte tukaj.