Najbolj razburljiv športni dogodek v letu, za katerega najbrž niste še nikoli slišali, je prejšnji teden potekal v severni Italiji: letno prvenstvo Mednarodnih skrivalnic. Med 8. in 10. septembrom so majhno mestece po imenu Consonno zavzele ekipe iz vsega sveta, vse v upanju, da osvojijo prestižni zlati figov list in postanejo mednarodni prvaki v skrivalnicah.

istock-524618805

 

Dogodek se je pred vrsto leti začel kot šala, ko je skupina prijateljev začela spontano igro skrivalnic in se odločila prirediti uraden turnir. Dandanes turnir privablja tekmovalce s celega sveta in prav tako veliko število oboževalcev, ki se zberejo v opazovanju igre. Letos se je udeležilo 80 ekip iz 11 držav – kar je 16 več kot lani,  prvič pa so igre postale resnično internacionalne z udeleženci iz ZDA, Japonske in Avstralije.

Hide-and-Seek-World-Championship_1_865115

Za udeležence so pravila iger naslednja: arena skrivalnic je razdeljena na pet razdelkov, v vsakem odseku pa se mora skrivati ​​en član iz vsake ekipe. Medtem ko iskalci (“nevtralna” ekipa, ki je bila po mnenju organizatorjev izbrana zaradi svojih atletskih in mentalnih sposobnosti) odštevajo eno minuto, morajo igralci najti primerno osamljeno mesto, nato pa se morajo vrniti nazaj na “bazo”, preden jih iskalci ujamejo.

nintchdbpict000266683576

Igralci lahko iščejo zatočišče le na prostem zaradi strukturne nestabilnosti zgradb, navkljub temu pa je s 65.000 kvadratnimi metri odprtega prostora iskanje poti nazaj v bazo vse prej kot enostavno. Medtem ko nekatere ekipe pristopijo k turnirju s tekmovalnim duhom, organizatorji pravijo, da je za skrivalnicami le en cilj – “vrnitev smeha v mesto Consonno.”

Vir: The local it

————

PREBERITE ŠE: