Veselite se sladkosnedi, obstaja namreč popolnoma nov tip čokolade! In s tem ne mislimo le bolj prefinjeno izdelano že obstoječo čokolado – to je čisto nova vrsta čokolade po 80-ih letih, odkar je bila bela čokolada predstavljena svetu.

Kot lahko vidite na fotografijah in posnetkih, je precej rožnata, vendar to ni zaradi dodatnih barvil. Rožnato čokolado namreč proizvajajo iz rožnatih kakavovih fižolov, ki vsebujejo takšen čudovit pigment. Okus je precej saden in celo malce kisel.

Barry Callebaut, podjetje s sedežem v Zürichu, ki je zadnjih 13 let razvijalo novo sladkost jo opisuje kot “intenzivno senzorično navdušenje” in dodaja, da gre za “nekaj vmes med jagodičevjem in luksuznim sladkorjem.”

Četrto vrsto čokolade so ”izumitelji” razkrili svetu na ekskluzivnem dogodku v Šanghaju v začetku tega meseca in trenutno ni na voljo javnosti. Zato pa se čokolada trenutno v velikih količinah prodaja različnim slaščičarjem po vsem svetu, tako da prav dolgo nanjo ne boste čakali.

Njena sestava pa vseeno ostaja skrivnost. Temna čokolada vsebuje veliko količina kakava in zelo malo mleka, bela čokolada ima prav nasprotno vsebnost, mlečna čokolada pa je nekje vmes. Kje točno na tem spektru stoji rožnata čokolada, zaenkrat nismo prepričani.

Ena stvar pa je jasna – ta estetsko privlačna čokolada bo izpolnila sanje vsakemu Instagram fanatiku. Upamo, da je prav tako dobra, kot izgleda!

Vir: IFL

_________________

PREBERITE ŠE: