Foto: Žiga Intihar

PRAV VSE JE MOGOČE

Udobno zleknjena ležim v svoji postelji ob skodelici vročega čaja in poskušam zbrati in zapisati vtise današnjega dne, ki smo ga s Kajo in Majo, enako kot včeraj, preživele na oglaševalskem festivalu Zlati boben na Ljubljanskem gradu. Kaja mi je namreč predala štafeto in danes sem jaz na vrsti, da opišem naš dan. Kako zbrati vtise ob vseh teh številnih navdihujočih govorih, ob katerih vsakič znova dobim občutek, da je mogoče prav vse? Zelo težko, a prijetno opravilo. 

KAJ SE DOGAJA Z MOJIM OBRAZOM? 

Med vožnjo z vzpenjačo in razgledom na deževno Ljubljano, ki me vedno znova pusti odprtih ust, s puncama naredimo hiter plan. Nekaj obiskovalcev je že na gradu in čas je, da se tudi me porazgubimo po dvoranah, kjer so prvi govorci že čakali, da s svojimi govori otvorijo tretji dan festivala. Čez dan se je zvrstilo kar deset predavanj, diskusij in delavnic, izmed katerih se mi je najbolj vtisnilo v spomin predavanje Emily Hare, saj je z zapovedmi in praktičnimi nasveti, ki jim sledijo v njenem podjetju, navdihnila ne samo mene, pač pa marsikoga v dvorani. Ko sem zapuščala dvorano, sem se resno spraševala, zakaj nimam odprtih že kakšnih petih svojih podjetij. 

Posebna izkušnja je bila tudi delavnica s Savino Atai, ki nas je v svojem pozitivnem in simpatičnem stilu podučila, česa vsega ne vemo o svojem telesu in kaj se z njim dogaja, ko smo pod stresom. Vedno sem si želela izkusiti njeno obrazno jogo in danes sem imela to priložnost. Povem vam, nisem si mislila, da je fizično mogoče, da imam na obrazu toliko mišic in da sem sposobna s svojim obrazom početi stvari, ki sem jih počela danes. Noro. 

img_5272

Savina Atai in obrazna joga

Vedno sem si želela izkusiti njeno obrazno jogo in danes sem imela to priložnost. Povem vam, nisem si mislila, da je fizično mogoče, da imam na obrazu toliko mišic in da sem sposobna s svojim obrazom početi stvari, ki sem jih počela danes. Noro. 

OBJEM IN NAVDIH KREATIVNOSTI

Ravid Kuperberg nas je podučil o inovativnih ustvarjalnih idejah, Michaela Christine Wolf pa nas je v svoji delavnici popeljala v svet potrošnikovih potreb. Folker Wrage nas je učil, kako se spopasti z bedaki, Darre van Dijk pa, kako ubiti dolgčas in si upati komunicirati na drugačen način. Sledil je še trojček diskusij o nevrologiji v kreativnem procesu, o novih spletnih tehnologijah (npr. blockchain),  govorci na diskusiji o pitchih in težavah, s katerimi se srečujejo oglaševalske agencije, pa so z nami delili iskrene in zabavne prigode iz oglaševalskega sveta, ki so na trenutke v dvorani sprožile salve smeha. 

14701001_1116158698420560_8050584320410817403_o

Vmes smo vijugale po gradu, med pisarno in dvoranami, vsake toliko časa pa pokukale skozi katero izmed grajskih oken, se ob vrvežu za trenutek ustavile in se naužile razgleda nad deževno Ljubljano in tisočerimi lučmi, ki so odsevale iz ogromnih luž na ljubljanskih ulicah pod nami. Vse dokler nas vrvež nad Ljubljano ni spet potegnil medse, v svoj objem navdiha in kreativnosti. 

Do jutri.