Verjetno ste že naleteli na kakšno osebo, ki vam je pripovedovala, da prepozna ali jo ima partner rad, če pokaže, da je ljubosumen. Celo rečemo včasih: “Ja saj malo ljubosumja pa res ne škodi. Tako vsaj vem, da mu ni vseeno zame”.  Ženska, ki vidi ljubosumje kot dokaz ljubezni, bo presenečena, ko se moški ne bo odzval ljubosumno npr. na poželjive poglede drugih moških.  Tako lahko celo z različnimi dejanji spodbuja ljubosumje. Če odziv ni takšen kot bi si želela, lahko moškega, ki ne pokaže dovolj ljubosumja (močno ljubosumje = močna ljubezen) dojema kot nekoga, ki je ne ljubi. Zato takšen odnos prekine in išče partnerja, ki je pretirano ljubosumen. Odziv je logičen, saj bo lahko le preko takšnega partnerja vedela, da je ljubljena.

Sanja Kranjc

sanja

Za kaj gre pri ljubosumju? Kaj se projicira preko ljubosumja? Kaj počnejo ljubosumni ljudje? Kakšni so znaki ljubosumja? Preberite v Sanjinem razmišljanju.

_____________

ljubeci-odnosi

 

 

 

 

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

______________

Ker si že tu, preberi še tole …