Razmišljala MATEJA JANEŽIČ

Ja, točno tako. Smeti iz moje glave je odnesel veter. To poletje. In ta fotografija zgoraj je klasična simbolika. Moja glava je bila precej lažja, precej bolj prepustna. Kot sito. Ostale so le pomembne in koristne misli. Vsa čustva sem odkrivala na novo. Sebe sem odkrivala na novo. Skozi telo. Kot pravi naš gost, terapevt Tomislav Kuljiš v Obisku, telo govori zgodbo o naši preteklosti. In s tem, ko ga poslušamo, ko delamo na sebi, celimo rane iz otroštva in se osvobajamo, postajamo bolj mirni, bolj polni življenja. Želela sem preizkusiti njegov način dela na intenzivnih delavnicah. Uau, tako intenzivnega spoznavanja sebe še nisem naredila. Energija je pritekala. Odhajala je utrujenost. Prihajala polnost. Polnost občutenja sebe. Krasen občutek!

Tomislav Kuljiš

Tomislav Kuljiš

In ko že ravno omenjam Kras, ha. Tam je bil šele kras-en dan. Občudujem ljudi, ki odločno sledijo svojim željam. Zakaj pa ne bi pustili službe v Ljubljani z napornim 12-urnim delovnikom in se raje preselili na Kras? To sta naredila naša gostitelja v tokratnem Pobegu. Vojka in Jurij sta pokazala, kaj lahko naredi kraški veter. Razbistri misli in fokus je pravi. Kaj vse sta ustvarila in kakšne igre smo se šli, poglejte na konec revije v Pobeg.

Karra kras

Pobeg na Kras

Pa če že govorimo o koncu. Profesionalne košarkarske kariere ni več. Za naša gosta v Duelu Boštjana Nachbarja in Sanija Bečirovića. Zdaj se lotevata novih poti. Kot Vojka in Jurij. Odločitev o tako veliki spremembi nikakor ni lahka, je pa zelo življenjska.

Nachbar Bečirović

Sani in Boki – Duel

Zato v življenju potrebujemo veter. Veter, ki prinaša spremembe. Ki razjasni um. Ki pokaže pravo pot. Ki umirja in polni srce. Saj veste, da ni stvar toliko v tem, kaj počnete, ampak predvsem, zakaj to počnete in kako se ob tem počutite.

 

mateja.janezic@goodlife.si

Foto: A. Birk, P. Giodani, S. Ravbar, P. Korošec

________________

Povzeto po uvodnem POZDRAVU, revija GOODLIFE, jesen 2018

Kolumna

 

 

_______________

Prelistaj še E-GOODLIFE

Revija Goodlife

Revija Goodlife

 

______________

Preberi še druge članke iz jesenke revije Goodlife…