Foto: Mic Melanšek in Katja Stojilkovski (povsodjelepo.com)

”Ho Chi Minh: »Come here!«

Nekako se izgubiva med neskončno množico prodajalnic na Ben Thanh Marketu in spet se znajdem pred štantkom številka 335.  »A ni to ista …?«  Glasna prodajalka, ki niti za sekundo ne preneha z blebetanjem v anglovietnamščini, me s svojimi NOHTI ZAGRABI ZA JOŠKO (!!!), živčno strese moje nemlečne žleze in me potegne med police, polne najrazličnejše robe. »Come here! What you like? How much???«

IMG_9537

S kislim nasmeškom na obrazu se nekako izvijem iz njenega prijema smrti, ki ga je najbrž pobrala v kakšnem filmu Brucea Leeja, in ji s tresočim glasom odgovorim: »Only one wallet. Michael Kors.« Točno ve, kaj želim, saj sva se zjutraj več kot 15 minut prerekala o ceni modre denarnice, ki si jo je zaželela moja draga. Enako denarnico sem videl pri vsaj 10 drugih prodajalcih in sem zahtevano ceno (900.000 dongov) zbil največ za polovico.”

Več preberite tukaj.

____________________

Nekatere njune druge zavisti vredne dogodivščine in avanture so skladiščene tudi v predhodnjih zapisih. Oči pa se potepajo popolnoma zastonj in to z enim samim klikom. Izberi sam, kaj bodo odkrile tokrat.