”Premagajte zaspana jutra in jutranjo rutino. Koliko izmed vas ima na telefonu ali budilki nastavljenih več alarmov? Zakaj namesto tega, da takoj vstanemo, raje pritiskamo gumb dremež in tako postopoma “izgubljamo” čas?

Young man wrapped in blanket on edge of bed

Spremembe potrebne za lažje jutranje prebujanje:

1. ČAS PREBUJANJA

Spreminjanja naših navad se je treba lotiti počasi. S tem poskrbimo, da ne postane položaj za nas in naše telo preveč stresen. Če boste naredili prevelik preskok v spremembi ure bujenja, obstaja tudi večja verjetnost, da boste še bolj pogosto uporabljali dremež oz. “snooze” gumb. Poskusite za začetek vstati 15 min prej kot običajno. Ko se tega navadite, pa znova prestavite uro 15 min naprej. To ponavljate, dokler ne dosežete želene ure.

2. ZVOK BUDILKE

Ker nas verjetno večina uporablja telefone ali pa tiste “standardne” budilke, vemo, da so ponavadi zvoki bujenja elektronski, razna piskanja, ki naredijo bujenje neprijetno. Prepričani smo, da bolj kot bo bujenje neprijetno, lažje bomo vstali. Na žalost temu ni tako, veliko lažje se bomo prebudili v zvokih melodije, v kateri uživamo. Ne smemo pa pozabiti, da nas lahko ti zvoki tudi uspavajo …

3. VSTANITE TAKOJ

Če ste “zasvojeni” s pritiskanjem na dremež, postavite budilko na drugi konec sobe. Ko boste enkrat vstali in se sprehodili skozi sobo, da budilko ugasnete, bo manj verjetno, da se boste vrnili v posteljo.”

Več preberite tukaj.

produktiven

__________________

PREBERITE ŠE: