foto: Kaja Stankovič, Lara Srša

KONEC, POČEN BOBEN

Pa se je končal, po mojem mnenju najbolj zanimiv dan Zlatega bobna. Ne samo zaradi izjemnih govorcev, temveč tudi zaradi našega poskusa skakanja po stopnicah, da bi naredile dobre fotografije.

PREDAVANJA V ZNAMENJU RISANJA

Spet smo se porazdelile in se odpravile vsaka v eno izmed dvoran, kjer so potekala predavanja. Daleč najbolj sem bila navdušena nad Makedoncem Dušanom Drakalskim, ki je s svojim umetniškim talentom osupnil publiko. Na mizo je namreč postavil stojalo za telefon in tako smo udeleženi lahko na velikem platnu videli vse, kar je risal na papir. Ste vedeli, da Drakalski računa z risanjem črt po papirju? Še dva, ob katerih sem se naužila novih informacij, sta bila Ioana Filip in Jon Carney, ki sta z zanimivimi primeri oglasov zabavala publiko. Rus Vova Lifanov je imel na začetku dneva predavanje, čez par ur pa še delavnico, ki se je začela z nalogo, da mora vsak prisotni narisati portret tistega, ki sedi zraven.

Edina diskusija dneva je potekala med Grnto, Canterjem in Goričanom, razpravljali pa so o svetli prihodnosti znamk in vsebin. Eduardo Marques nam je na srce položil naj ne čakamo, temveč naredimo zdaj, Sanjiv Mistry  je v ganljivem govoru svoje podjetje primerjal z otrokom. Cesarjeva stara oblačila je bil naslov predavanja Teodore MigdaloviciNowanowski je govoril o neizkoriščenem potencialu trga, Tamara Lah Momčilović pa nam je predavala o sebičnosti uporabnikov.

Dušan Drakalski

Dušan Drakalski

POLNJENJE BATERIJ

Ob pavzi smo odšle na dvorišče, kjer so nam Kavalovci že tretji dan pripravili okusno kosilo. Še dobro, da smo imeli na voljo dva menija, saj bi drugače moja izbirčna malenkost spet ostala praznih ust. Na koncu pa smo se posladkale še s slastnimi palačinkami, ki so jih pripravljali na majhni stojnici.

Sadna solata z gamberi

Sadna solata z gamberi

RAZPAD ČAROVNIJE

V dvorani smo ostale najdlje, saj smo morale končati naša poročila. Ob odhodu je čarovnija pred nami počasi izgubljala svojo moč. Delavci so podirali plakate, odnašali hladilnike coca-cole, pobrali so vso hrano in prostorom vračali njihov grajski pridih.

Pridna Maja se je že vrnila domov, da bi lažje dokončala svojo nalogo, jaz in Lara, bobnarki z dnevnikom, pa sva se na koncu še malo pozabavali. Dragi dnevnik, se vidimo naslednje leto.

jslara

Jaz in Lara ter najine norčije

_____________

Če vas zanima še, katera oglaševalska dela so bila najboljša v tem letu, pa kliknite tule.