V HOFERju oktober tradicionalno posvetijo osveščanju o raku dojk, najpogostejši obliki raka pri ženskah. Zato bodo v ta namen cel oktober v trgovinah HOFER na voljo šampinjoni v roza embalaži, od vsakega prodanega paketa pa bo 10 centov namenjenih programu ROZA. To je program, ki ga Slovensko združenje Europa Donna organizira v podporo bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

Da so šampinjoni zdrava izbira in omogočajo pripravo številnih receptov, so na kuharskem dogodku dokazali tudi številni znani Slovenci. Ti so v družbi ambasadorjev, Marka Potrča in Jane Koteska, zavihali rokave in kuhali za dober namen. S svojo udeležbo so tako Slovenskemu združenju Europa Donna že namenili začetno donacijo v višini 2.200 evrov.

PRIČENJA SE ROZA OKTOBER V TRGOVINAH HOFER

Uravnotežena prehrana je eden izmed ključnih dejavnikov zdravega življenjskega sloga, česar se dobro zavedajo tudi pri HOFERju. Prav tako se zavedajo svoje odgovornosti do družbe, zato prizadevanja Europe Donne to leto podpirajo že tretjič. Osveščanju o raku dojk pa se ne posvečajo zgolj s prodajo šampinjonov in tovrstnimi dogodki, temveč vanj vključujejo svoje zaposlene, ki bodo deležni brezplačnih delavnic za preventivo in samopregledovanje. »Projekt letos izvajamo že tretjič in veseli smo odziva ter podpore, ki jo je Roza oktober pri HOFERju prejel do sedaj. Posebej veseli smo, kadar lahko k tovrstnim projektom povabimo tudi naše kupce in zaposlene, saj na ta način osveščamo in hkrati zbiramo tudi donacijo.« V prihajajočem rožnatem mesecu bodo na HOFERjevih policah po vsej Sloveniji ponovno na voljo šampinjoni v roza embalaži, ki so imeli glavno vlogo tudi na nedavnem kuharskem dogodku v središču Ljubljane, na katerem so sodelovali številni znani Slovenci, ki so se odzvali vabilu, si nadeli predpasnike in dokazali, da priprava okusnih in zdravih jedi s šampinjoni ne zahteva več kot 20 minut.

roza oktober

SODELOVANJE IN SPODBUJANJE DOBREGA NAMENA

Kuharski dogodek z dobrodelno noto sta povezovala ambasadorja Marko Potrč in Jana Koteska, ki sta skrbela, da so kuharski pari upoštevali vsa podana navodila in časovne omejitve. »Z Markom sva se potrudila, da naloga ni bila prelahka, zato sva jim skozi celoten čas postavljala vprašanja in jim gledala pod prste. Prav tako pa sva se naučila številnih novih kuharskih trikov, ki jih bom z veseljem preizkusila, saj šampinjone obožujem,« je povedala Jana Koteska, ki je dodala, da se je pomena zdrave prehrane resno začela zavedati v času svoje bolezni.

»Šampinjone naravnost obožujem in z veseljem podpiram projekte, kot je Roza oktober, saj je skrb za zdravje na prvem mestu,« je dodal Marko Potrč. Znani obrazi so pripravljali dva različna recepta, med kratko pripravo pa ni zmanjkalo časa niti za smeh in druženje. Končne krožnike je ocenila izbrana žirija, ki je naziv zmagovalne jedi podelila kuharskemu paru, baletniku Lukasu Zuschlagu in pevki Hanni Mancini. Pevka je z nasmehom na obrazu povedala, da je zmaga na tovrstnem dogodku dobra spodbuda, da se bo v bodoče raje zadrževala v kuhinji tudi doma. Vsi prisotni pa so se strinjali, da se v življenju ne delimo na zmagovalce in poražence. Pomembno je le sodelovati, spoštovati in spodbujati dober namen. Začetna donacija v višini 2.200 evrov je tako le uvod v roza oktober in spodbuda, da se skupaj zavzamemo za zdravje ter pomagamo.

roza oktober

»Šampinjone naravnost obožujem in z veseljem podpiram projekte, kot je Roza oktober, saj je skrb za zdravje na prvem mestu,« je dodal Marko Potrč. 

ROZA DONACIJA

Donacija, h kateri bodo lahko prispevali vsi, ki bodo v oktobru v trgovinah HOFER kupili roza paket šampinjonov, bo prav tako namenjena prizadevanjem Slovenskega združenja Europa Donna. »V sklopu svojih dejavnosti smo razvili programe psihosocialne podpore za bolnice in svojce, ki jih skupaj s partnerji združujemo  v programu ROZA. Prizadevamo si, da bi bila vsaka bolnica deležna učinkovite psihosocialne pomoči – le tako se bo lahko ustrezno soočila z boleznijo. Sodelovala bo tudi v procesu zdravljenja, premagovala stranske učinke in se hitreje vrnila v svoje socialno okolje. Skupaj smo močnejši, zato nas veseli, da so naša prizadevanja tudi letos podprli pri HOFERju. Prav tako se zahvaljujemo odzivu znanih Slovenk in Slovencev, ki so se udeležili današnjega dogodka in podprli naša prizadevanja,« pojasnjuje Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk.

Foto: HOFER arhiv

____________

MINICITY

OGLASNA VSEBINA

____________

Če si že tukaj, preberi še …