Velikega čakanja na to, za koga bo kot novinec v ligi NBA igral Luka Dončić, je bilo konec ob drugi uri ponoči po slovenskem času. Njegova zgodba je povezana z Dallas Mavericks. Takšnega razpleta si je dragulj slovenske košarke želel.


Pred vrhuncem večera je v predstavitvi igralcev Dončić, ki je na prireditev prišel z babico in mamo Mirjam Poterbin, razblinil vse dvome o svoji prihodnosti. »To so moje sanje. Ne glede na razplet nabora bom v prihodnji sezoni igral v NBA. Samo to me zanima,« je Dončič jasno povedal, da je njegova evropska zgodba končana.

Dončić, čudežni deček slovenske košarke, se je pri 19 letih prek Atlantika podal, potem ko je v letu dni osvojil malodane vse lovorike in individualna priznanja, ki jih je lahko v Evropi – od naslova evropskega prvaka s Slovenijo do naslova evropskega klubskega in španskega prvaka z madridskim Realom.

Komisar lige NBA Adam Silver je najprej nagovoril občinstvo, potem pa po petminutnem reklamnem premoru sporočil, da je Deandre Ayton prvi izbor Phoenix Suns bivšega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova. Gre za centra z Bahamov (19 let, 216 cm), ki je bil prvi favorit.

Drugi je izbiral Sacramento, kjer je športni direktor Vlade Divac, in odločil se je za krilnega centra Marvina Bagleyja (19 let, 211 cm), kar je bilo tudi pričakovano.

 

Kako in zakaj je Luka Dončić pristal na koncu v Dallasu in kaj meni o svojem novem učitelju, legendi, Dirku Nowitzkim, pa preberi na DELO.SI.

 

Foto: AFP

________________

Z DINERS CLUB GOODLIFE KARTICO in TURISTIČNO AGENCIJO KOMPAS

preživite poletje ugodneje!

________________

Ker si že tu, preberi še tole …