Mali in veliki. Zaresni in zahecni. Čisto pravi in čisto bolj pravi. Ko se veliki in mali podata v skupne dogodivščine. GREGOR ŠKET je poiskal pet pomladnih igrač za skupno veselje malih in velikih. Kombinacij je kar nekaj. Oče – sin, mama – hčerka, oče – hčerka, mama – sin, stric – nečak, babica – vnukinja … Še veliko drugih pa lahko ustvarite sami.

Cannondale Jekyll in Trail 20
Cannondale je kultna ameriška kolesarska znamka. V več kot štiridesetletni zgodovini si je utrdila sloves izdelovalca, katerega kolesa so izdelana s filigransko natančnostjo. Poleg tega so pogosto presenetili s številnimi inovacijami, ki so postale njihov zaščitni znak. Zanimivo je, da so šele pred kratkim začeli izdelovati tudi otroška kolesa. Tako so očetom in sinovom omogočili, da se skupaj podajo na turo. Oče bo poganjal vsegorskega Jekylla, sin pa bo sedel na modelu Trail 20.
www.cannondale.com

kolo

Cannondale Jekyll in Trail 20

Nike AirMax
Znamka Nike ima verjetno največ zaslug za globalno razširjenost rekreativnega teka. Eden izmed njenih ustanoviteljev je namreč legendarni ameriški atletski trener Bill Bowerman. Nike je v svoji bogati zgodovini poslal na trg kar nekaj tekaških copat, ki še danes veljajo za neke vrste kult. Med njimi je zagotovo model Air Max. Prva generacija je bila predstavljena že daljnega leta 1987 in je s svojim sistemom zračnega blaženja povzročila pravo revolucijo. Danes te copate veljajo za globalno priljubljen modni dodatek. Seveda ni treba posebej poudarjati, da obstajajo v odrasli in otroški različici.
www.nike.com

tek

Nike AirMax

POC Receptor Backcountry MIPS in POCito Fornix
Švedi so že od nekdaj znani kot strokovnjaki za varnost. Prav to je tudi ena izmed glavnih lastnosti znamke Poc, ki se je specializirala za izdelovanje vrhunske športne varnostne opreme. Njihovi izdelki so namenjeni predvsem smučanju, deskanju na snegu in kolesarjenju. Poleg tega, da na novo postavljajo športno-varnostne standarde, so njihovi izdelki znani po prefinjenem minimalističnem dizajnu. Večina izdelkov je na voljo v številnih barvnih kombinacijah. Čelada Receptor Backcountry MIPS je uporabna tako na smučeh kot na kolesu. Enako velja za otroški model POCito Fornix.
www.pocsports.com

celada

POC Receptor Backcountry MIPS in POCito Fornix

Wilson Pro Staff 97 in Federer 21 Junior
Roger Federer, najboljši teniški igralec vseh časov, že od otroških let prisega izključno na loparje znamke Wilson. To je tudi sicer najbolj razširjena znamka loparjev na svetu, ki je v teniški zgodovini dala več zmagovalcev turnirjev za grand slam kot katera koli druga. Wilson je izjemno priljubljeno ime tudi med rekreativnimi igralci. Številni teniški navdušenci uživajo, ko igrajo s Pro Staffom 97, ki je rekreativna različica Federerjevega orožja. Njihovi otroci pa vihtijo otroško verzijo, ki nosi oznako Federer 21 Junior.
www.wilson.com

lopar

Wilson Pro Staff 97 in Federer 21 Junior

Rollerblade Maxxum 100 in Spitfire LX
Rolanje je že vrsto let eden izmed bolj priljubljenih mestnih športov. Šviganje po mestnih ulicah je svojevrsten užitek in ne nazadnje prevoz. Rolanje je tudi učinkovita športna aktivnost, pri kateri se hitrost prepleta s številnimi koristnimi učinki za telo in zdravje. Tudi to je aktivnost za stare in mlade, za očete in sinove. Prvi bodo drveli z Rollerbladovim modelom Maxxum 100, njihovi nadobudneži pa jim bodo sledili z različico Spitfire LX.
www.rollerblade.com

rolerji

Rollerblade Maxxum 100 in Spitfire LX

 

Igrace

Izbor IGRAČ Gregorja Šketa za Revijo GOODLIFE