Mame imajo prav: zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. Ne daje le energijo za začetek novega dne, ampak je tudi povezan z mnogimi koristmi za zdravje, vključno s kontrolo telesne teže in izboljšano učinkovitostjo.

Kosmiči za male in velike

Vedno so dobra ideja za zdrav zajtrk. Vsujemo si jih lahko v mleko ali jogurt, okus pa lahko menjamo. Kosmiči Natur aktiv BIO so pri HOFERju na voljo v štirih okusih: z jagodami, z orehi in mandlji, s piro in sadjem ter hrustljavi kosmiči z malinami in grenko čokolado.

Veganski namazi

HOFERjevi namazi Natur aktiv BIO se ponujajo v kar petih različicah, oznaka »vegan« pa potrjuje primernost tudi za tiste, ki ne posegajo po izdelkih živalskega izvora. Na voljo so z zelišči, bučnim namazom ali v kombinaciji paradižnika in bazilike ter malce bolj nenavadni okusi z mangom ali humusa – namaza iz čičerke.

Bio oreški in suho sadje

Linija Natur aktiv ponuja tudi številne vrste oreškov in suhega sadja. Posebno priročni so za malico ali zajtrk na poti. Lahko jih dodamo jogurtu, dobri pa so tudi, če jih posujemo po kruhu z namazom. Bio oreški so na voljo v različnih pakiranjih: indijski oreščki, brusnice & indijski oreščki, nussmix ter študentska hrana. Bio suho sadje je na voljo v različnih okusih: mango v kosih, bananin čips, volčje jabolko in ingverjeve kocke.

Sir za zajtrk ali večerni prigrizek

 

HOFERjeva linija Bio izdelkov Natur aktiv ponuja raznovrstne sire, ki se odlično podajo k različnim namazom, kosu kruha z lososom, popestrili bodo jajčno omleto in nasploh obogatili naš zajtrk. Sirna plošča pa je vedno odlična izbira tudi za večerni prigrizek. Izbirate lahko med bio sirom ementalec, bio ovčjim in kozjim sirom ter tremi vrstami bio tofuja: navadni, prekajeni in z olivami.

Kruh in kruhki

Kruh je stalnica na naših jedilnikih, zato je pri njem izbran tudi naš okus. Natur aktiv Bio večzrnati kruh ima hrustljavo skorjo in mehko sredico, posut pa je z različnimi semeni, ki ne bogatijo le okusa, ampak naredijo hlebček še posebno privlačen. Kruh je dopečen v HOFERjevi pekarni, 300-gramski hlebček pa je še zlasti priročen in si ga še dišečega dnevno privoščimo za zajtrk. Prav tako priročni so tudi Bio hrustljavi kruhki v dveh različicah – rženi ali s sezamom. Dobra izbira so tudi za lahko malico ali večerjo, odlično se namreč podajo k namazom Natur aktiv, lepo pa dopolnjujejo tudi izbran bio sir, ki ga lahko na primer popestrimo z rezino hruške in malo medu.

 

HOFER.SI

___________________

Povzeto po članku Zdravo, revija Goodlife, marec 2018

________

Če ste že tukaj, preberite še…