HOFERJEV NATEČAJ KREATIVNI UPI ZA USTVARJANJE TRAJNOSTNE VREČKE

V okviru iniciative Danes za jutri si pri Hoferju vsak dan prizadevajo ponuditi najvišjo kakovost izdelkov, a hkrati skrbeti za svetlo prihodnost našega planeta. Zavedajo se, da tisti, ki ima veliko moč, nosi tudi veliko odgovornost. Zato prevzemajo odgovornost in že vrsto let trajnostno pristopajo k procesom, ki vplivajo na njihove kupce, partnerje, sodelavce, okolje in družbo. S pomočjo raznolikih aktivnosti javnost opozarjajo na izzive, ki se tičejo širše družbe.

PLASTNIČE VREČKE ZASTRUPLJAJO PLANET

Tako tudi na problematiko proizvodnje in uporabe plastičnih vrečk. Letno se namreč proizvede kar 4 do 5 milijard plastičnih vrečk, ki niso biološko razgradljive in razpadajo od 20 do 1000 let, majhni delci pa se kopičijo na zemlji, v zraku in v morju, pri čemer jih ne more prebaviti nobeno živo bitje. Ti plastični delci navsezadnje prek onesnažene vode in zraka končajo v naših telesih. Vsak Slovenec v povprečju porabi 200 – 300 plastičnih vrečk letno.

natecaj

TRAJNOSTNE BIORAZGRADLJIVE VREČKE

Z namenom mlade opozoriti na problematiko, so pripravili natečaj KREATIVNI UPI namenjen vsem mladim kreativcem starim od 18 do 30 let. V njem mlade pozivajo k zavedanju skozi ustvarjanje predloga potiska trajnostne vrečke iz bombaža, ki bo naprodaj v vseh Hoferjevih poslovalnicah po Sloveniji. Bombažna trajnostna vrečka, ki bo namenjena večkratni uporabi, je iz Fairtrade proizvodnje (www.fairtrade.net). Namenjena bo vsem kupcem Hoferja, zato mora biti  sodobna, privlačna in premišljena.

FairTrade-Logo.svg

 

NAGRADE ZA NAJBOLJŠE

Mladi kreativci lahko svoje predloge do vključno 2. aprila posredujejo na elektronski naslov kreativniupi@hofer.si. Strokovna žirija bo izbrala 10 najbolj prepričljivih del, ki bodo razstavljena na 26. Slovenskem oglaševalskem festivalu (SOF) v Portorožu. Na tri najboljše pa poleg referenc čakajo tudi privlačne nagrade:

  1. nagrada: 1 kotizacija za festival Eurobest 2017 v Londonu, skupaj s povratno letalsko karto za London za 1 osebo in 1 kotizacija za festival SOF 2018,
  2. nagrada: Hoferjevi darilni boni v vrednosti 200 €,
  3. nagrada: Hoferjevi darilni boni v vrednosti 100 €.

 

________

Logo_Hofer.svg

Več informacij na www.daneszajutri.hofer.si in www.hofer.si/sl/kreativniupi.