Za praznike ali kar tako. Samostojni ali v zbirki drugih piškotov. Zagotovo bodo sprožili močenje ust vašim najbližjim, gostom in tudi vam. S prepletom okusov mandljev, marelične marmelade, ruma in predvsem maslenost testa, ki se topi v ustih, bodo ti piškoti pravi hit. Pa še čudovito praznično barvo odsevajo. Leaneen je spisala zanje zelo preprost recept. Pa vesele praznike!
PIRINI HUZARSKI KRAPKI Z RUMOVO MARMELADO
Sestavine:
- 100 g bele pirine moke
- 200 g polnozrnate pirine moke
- 100 g mletih mandljev
- 80 g sladkorja v prahu
- 200 g masla
- 2 rumenjaka
- 3 zvrhane žlice marelične marmelade
- 3 žlice ruma
Postopek priprave:
- Iz moke, mletih mandljev, sladkorja v prahu, rumenjakov in masla, ki naj bo sobne temperature, zgnetemo gladko piškotno testo.
- Zgneteno testo damo za 2 uri v hladilnik.
- Iz ohlajenega testa oblikujemo majhne kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
- Na sredino kroglic s pomočjo kuhalnice ali okroglo zaobljene žličke naredimo globlje luknje.
- Krapke pečemo približno 15 minut na 180 °C, odvisno od pečice.
- Marmeladi dodamo rum in jo segrejemo do tekočega stanja.
- Nato z marmelado napolnimo luknjice ohlajenih piškotov.
- Ko se marmelada strdi, jih pospravimo v škatlo, kjer lahko počakajo do mesec dni.
>>>>>
NINA KASTELIC je študentka in strastna umetnica v kuhinji. Na njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.
_________________
Vsa kulinarična razvajanja vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:
__________
Brezplačno si naloži posebno kulinarično edicijo GOODLIFE MLJASK.
Izbrane restavracije in slastni recepti – vse v eni ediciji.
__________