Za praznike ali kar tako. Samostojni ali v zbirki drugih piškotov. Zagotovo bodo sprožili močenje ust vašim najbližjim, gostom in tudi vam. S prepletom okusov mandljev, marelične marmelade, ruma in predvsem maslenost testa, ki se topi v ustih, bodo ti piškoti pravi hit. Pa še čudovito praznično barvo odsevajo. Leaneen je spisala zanje zelo preprost recept. Pa vesele praznike!

Luka Košir

PIRINI HUZARSKI KRAPKI Z RUMOVO MARMELADO

Sestavine:

  • 100 g bele pirine moke
  • 200 g polnozrnate pirine moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 200 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 3 zvrhane žlice marelične marmelade
  • 3 žlice ruma

pirini piškoti z marmelado

Postopek priprave:

  1. Iz moke, mletih mandljev, sladkorja v prahu, rumenjakov in masla, ki naj bo sobne temperature, zgnetemo gladko piškotno testo.
  2. Zgneteno testo damo za 2 uri v hladilnik.
  3. Iz ohlajenega testa oblikujemo majhne kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
  4. Na sredino kroglic s pomočjo kuhalnice ali okroglo zaobljene žličke naredimo globlje luknje.
  5. Krapke pečemo približno 15 minut na 180 °C, odvisno od pečice.
  6. Marmeladi dodamo rum in jo segrejemo do tekočega stanja.
  7. Nato z marmelado napolnimo luknjice ohlajenih piškotov.
  8. Ko se marmelada strdi, jih pospravimo v škatlo, kjer lahko počakajo do mesec dni.

pirini piškoti z marmelado

 

>>>>>

NINA KASTELIC  je študentka in strastna umetnica v kuhinji. Na njenem blogu LEANEEN najdete čudovite slaščice, ki vas spravijo v dobro voljo, že če jih samo gledate. Prisega na pristnen, znan in domač okus jedi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohranjanje več kot 50 let starih babičinih receptov.

 

 

 

 

 

 

 

_________________

Vsa kulinarična razvajanja vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:

__________

Brezplačno si naloži posebno kulinarično edicijo GOODLIFE MLJASK.
Izbrane restavracije in slastni recepti – vse v eni ediciji.
recepti

recepti

__________

Če si že tu, poglej še te recepte …