BAR, KI FASCINIRA IN PODIRA MEJE VSAKDANJEGA

Restavracije, bari in hoteli rastejo kot gobe po dežju. Nekaj časa je tu eden, ko pa mine njegovih 5 minut slave, ga že zamenja drugi in starega potisne nekam v pozabo. Menjajo se lastniki, vrata in barve na steni. Večinoma nas novosti pritegnejo ravno zaradi pričakovanja, a nas potem naveličanje žene drugam. Navdušenje prvega vtisa pa nenehno vzdržuje skrivni pop-up bar Mr. Simon. Za obisk ne potrebujete potnega lista in letalske karte, saj ima bar sedež v Vidmu v severni Italiji, se boste pa za mizo in stol v baru morali vseeno pošteno potruditi!

mrsimon2

Kot nenavaden dom gospoda Simona, botaničnega alkimistia, je bar oblikovala znamka Visual Display, tudi ta ima svoj sedež v Vidmu. Gospod Simon, zbiralec nenavadnih stvari s svojih potovanj, je služil kot navdih za bar, ki gostom ponuja coctaile vseh mogočih okusov in barv. Doživetje na 50 kvadratnih metrih, opremljeno s 25 sedeži, lahko izkusijo le izbranci, saj je za vstop obvezno povabilo.

mrsimon4

DETEKTIVI NA DELU

Kje pa se bar nahaja? Naslova ne boste našli nikjer, lahko pa vam zaupam, da se bar nahaja v novozgrajeni restavraciji, ki jo je tako kot bar oblikovalo podjetje Visual Display, ta pa je del široko poznanega nakupovalnega centra.

mrsimon6

Nepogrešljivo razkošje žameta

 

SKRIVNOSTNI KLIC

Za najavo je najprej treba poklicati – koga drugega kot – gospoda Simona! Pri njem je treba urediti rezervacijo, ob kateri prejmete naslov in  kodo, ki se vsak dan spreminja. S kodo se odpravite na lov za restavracijo in belo vintage steno, na kateri vas čaka telefon. Le s tega telefona namreč lahko pokličete naravnost v skrivnostni bar. Po potrjeni rezervaciji vas bo pot vodila skozi toaletne prostore do zvonca na zidani steni, na kateri se nahajajo skrita vrata. Srečnežem bo vrata odprl vratar gospoda Simona in vas popeljal v udobje bogatega sveta nežne svetlobe, počasne glasbe, ogledal in žametnih sedežev. Pa domiselnih coctailov, seveda!

mrsimon

Skrita vrata restavracije Mr. Simon

Med bari, ustvarjenimi po enakem kopitu, je skrivnostni bar Mr. Simona prava osvežitev. Fascinira, očara, privlači in kljub vsemu ohranja tančico sramežljivosti in skrivnostnosti.

mrsimon1

Razkošno založen bar

Lahko pa se ustavite najprej v Trstu in si privoščite popolno italijansko razvajanje. Kako? Več v tem članku.