Foto: 2iFilm PR

V sredo, 17. 5, od 17.00 dalje se bo v Kino gledališču Bežigrad odvil 3. dan prvega Food Film Festivala Ljubljana. Ta dan je posvečen japonski kulinariki, obiskovalci pa se bomo lahko preizkusili v izdelovanju sušijev z mojstrico Megumi Yoshida in si od blizu ogledali vrhunske japonske nože podjetja Oster rob, saj je dober nož srce kuhinje! Dekleta, ki se združujejo pod imenom Vina Kraljica, nam bodo predstavila, katero slovensko vino se poda k sušiju, za konec pa se veselimo obiska predstavnikov japonske ambasade, ki nam bodo postregli s sakejem.

japanese-food-625_625x406_81461928658

Tretji dan festivala bomo torej od blizu spoznali japonsko kulinariko, na sporedu pa bosta dva izredno zanimiva filma. Prvi je film z naslovom SUŠI PO MEHIŠKO, ki predstavlja Juano, mehiško mamo samohranilko, ki skuša preseči prepreke tradicije in kulture ter uresničiti svoje sanje, da bi postala mojstrica sušija. Napovednik si oglejte TUKAJ. Film bo na sporedu ob 18.00.

Drugi film nosi naslov KAMPAI! NA SAKE, v njem bomo raziskovali tradicionalni, zapletni in skrivnostni svet sakeja, ki mu pogosto pravijo japonsko riževo vino, skozi oči treh posebnih “outsiderjev”, ki so se predali svetu sakeja. Film bo na sporedu ob 20.00.

Pred vsakim filmom bodo srečnim izžrebancem podelili bogate nagrade, ki jih poklanja OSTER ROB:

NOŽ NAKIRI

nož3

Pravokotno tanko rezilo namenjeno rezanju zelenjave. Odličen nož za sekljanje zelenjave na kuhinjski deski.

_________________

NOŽ UTILITY

nož2
​Srednje velik kuhinjski nož, ki je primeren za vse vrste opravil.

_______________________

TEČAJ BRUŠENJA NOŽEV

nož

________________________

Vse to za samo 3,90 € na vstopnico za posamezen film!

_________

Več o dogodku si lahko preberete tudi tukaj:

b-1

__________________

O ostalih kulinaričnih dogodkih in presežkih pa si poglejte tu: