Pisateljica in scenaristka je navdušila z romanom Rdeča kapica, ki je nedavno dobil nadaljevanje z naslovom Beli volk. Zgodba iz Rdeče kapice bo kmalu zaživela tudi kot televizijska serija. 

Sprašuje: R. T. . Foto: Mankica Kranjec

Avtomobil, ki ga vozite?

Ne vozim avta, živim v središču mesta in se vozim s taksiji, če je treba.

Leposlovje, strokovna literatura ali revije?

Leposlovje, brez branja romanov si preprosto ne znam predstavljati življenja.

Film ali gledališče?

Včasih je bilo gledališče, potem film, zdaj pa so na vrsto prišle serije, ki so postale tako dobre, da lahko pogledaš vso sezono hkrati in komaj čakaš, da posnamejo novo. Živimo v dobi, v kateri nastajajo izjemno kakovostne serije, treba si je samo vzeti čas in najti tisto, ki ti najbolj ustreza.

iPhone, Samsung ali Huawei?

Samsung. Ko se enkrat navadiš na določeno znamko telefona, pri njej tudi ostaneš. Mislim, da je tako, ker smo ljudje zvesti rutini, ki jo poznamo in se nam ne ljubi ukvarjati z nečim novim. (smeh)

Znamka ure?

Michael Kors. Vedno preprost in eleganten. Z njim ne moreš zgrešiti.

Dišava?

Trenutno Chance od Chanela, je nekoliko drugačen, vseeno zelo nežen in prefinjen. Sicer pa rada nosim Escado, sploh njihove pomladne cvetlične dišave.

Najljubša modna znamka oblačil in čevljev?

Spet Michael Kors. Sem njegova velika oboževalka.

Destinacija poletnih in zimskih počitnic?

Poleti jadranje po jadranskih otokih, to je nekaj najlepšega, vse leto komaj čakam poletje, da stopim na jadrnico in se prepustim valovom. Pozimi pa največkrat potujemo nekam z letalom, ponavadi so to topli kraji, Kanarski otoki ali pa Karibi.

Koča, glamping ali luksuzen hotel?

Luksuzen hotel, v kočah se ne znajdem najbolje. (smeh)

Restavracija ali domača kuhinja?

Kakor kdaj. Mož izjemno dobro kuha in naju s hčerko razvaja z jedmi eksotičnih kuhinj, je pa res, da je poseben čar tudi, da odkrivaš nove in dobre restavracije, ki jih v zadnjem času v Ljubljani ne primanjkuje, tako da bi se težko odločila.

Predmet poželenja?

Gre za nemško znamko jadrnic Hanse, model, ki mi je zelo, zelo všeč, pa je Hanse 505, petnajstmetrska lepotica, o kateri lahko samo sanjam, morda jo lahko v najboljšem primeru najamem kot čartersko plovilo, to pa je tudi vse. (smeh)