Foto: Unsplash, Felinološko društvo Ljubljana, Freepik

Vabljeni na mednarodno razstavo mačk!

Na Gospodarskem razstavišču bo od 18. do 19. marca potekala mednarodna razstava mačk, kjer se bo predstavilo in tekmovalo več kot 250 mačk različnih barv in vzorcev. Za laskave nazive se bodo potegovale tako pasemske, kot domače mačke. Prvič po mnogih letih gostovanja v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana Felinološko društvo Ljubljana svoj šov seli na večji oder, kjer se bodo s svojimi ljubljenčki predstavili vzreditelji iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Italije in ostalih okoliških držav. Razstavo si bo mogoče ogledati v soboto in nedeljo od 10. do 18. ure. Za vstopnino bodo odrasli odšteli 6 €, za otroke pa velja polovična cena 3 €.

krystian-tambur-101318

Tudi letos bo lahko vsak obiskovalec pobrskal po stojnicah z najrazličnejšimi pripomočki in opremo za mačke, zainteresirani pa bodo deležni tako pisnih kot ustnih informacij o pravilni oskrbi mačk. Svoje delo bo gostom predstavilo tudi društvo za zaščito in varstvo živali, najmlajši pa bodo lahko uživali v posebej  namenjenem risalnemu kotičku. Tako najstarejši kot najmlajši ljubitelji mačk pa se bodo lahko aktivno vključili v program in glasovali za najlepšo mačko.

Program dogajanja

Na 122. razstavi bo največ pozornosti namenjene ljubkim mucam pasme Sveta Birmanka, 123. razstava v nedeljo pa bo potekala v znamenju malce večjih mačk pasme Main Coon. V soboto in nedeljo ob 12. uri boste lahko podrobneje spoznali nekatere pasme iz vseh štirih tekmovalnih skupin.

Program za soboto:

10.00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12.00–14.00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
15.00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
16.00–18.00 – Tekmovanje Best in Show (z ločenim tekmovanjem za pasmo Sveta Birmanka)
18.00 – Zaključek razstave

Program za nedeljo:

10.00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12.00–14.00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
15.00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
15.30 – Podelitev priznanj zmagovalcem tekmovanj National Winner in Prvenstvo Zveze felinoloških društev Slovenije

16.00–18.00 – Tekmovanje Best in Show (z ločenim tekmovanjem za pasmo Main Coon)
18.00 – Zaključek razstave

razstavamačk