LEPOTA IN NAVDIH

”Tega da so moja velika strast knjige, najbrž ne rabim več razlagati. Takšne z veliko slikami. V njih najdem lepoto, odmik od vsakdanjika in predvsem navdih.

Nekaj o tem sem enkrat že pisala (tukaj). Kakor koli, spomnim se časov, ko sem se navduševala nad založbo Taschen. Bili so sinonim za čudovite knjige s področja vseh vrst umetnosti. Zavidljivo število dobrih naslovov so izdali, zdaj pa se zdi, kot da jim malo zmanjkuje sape. No, ravno zadnjič sem prejela njihov novi katalog in očitno še nekaj migajo. Ampak nič hudega.

NAJBOLJŠE KNJIGE

Našla sem novo založbo, novo ljubezen. Že lep čas se namreč navdušujem nad knjigami nemške založniške hiše Gestalten. To so knjige, za katere bi si želela, da bi jih dobila za božič. Vsakič. Skoraj je ni, ki si je ne bi želela v svoji zbirki. Podjetje, ki izdaja knjige o arhitekturi, oblikovanju in drugih ustvarjalnih disciplinah, ima sedež kje drugje kot v meki kreativnosti, Berlinu.Tule predstavljam tiste, ki me trenutno najbolj navdušujejo. Ker jih je preveč za eno objavo, sem jih razdelila na dva dela. V prvem delu so knjige s čudovito oblikovanimi interieri, v drugem pa bodo čudovite destinacije in narava v vsej svoji lepoti.”

Knjižni izbor Izbirčnice najdete tukaj.

 

 

 

 

_______________

PREBERITE ŠE: