ZAKAJ MOŠKI NE POSLUŠAJO?

Verjetno nisem edina ženska, ki ima težave s tem, da imam občutek, da je včasih – no večino časa – partner ne posluša. Takrat sem še posebej jezna, ker vem, da sem vse trikrat povedala, on pa mi pravi, da danes to prvič sliši.  In da zagotovo tega še nisem povedala.  No kakorkoli že, prepiri glede tega se verjetno ne bodo nikoli nehali. Pomagalo pa mi je to, da sem malo raziskala, zakaj je temu tako. Predvsem so za to “krivi” njegovi možgani, nekaj vpliva pa ima tudi vzgoja. 

Zato sem zaradi tega vedno bolj pomirjena in se včasih prav nasmejim in obrnem na hec.  Poleg tega pa vem, da mu ne smem govoriti pomembnih stvari takrat, ko gleda televizijo ali opravlja kakšno drugo opravilo, saj ne bo zmožen vklopiti še enega področja hkrati. Tistega za poslušanje in še enega, tistega za pomnjenje informacij, ki sem jih pravkar povedala.

Sanja Kranjc

sanja

Kaj so glavne razlike in kaj narediti, da boste slišane, preberite v Sanjinem razmišljanju z naslovom Zakaj me ne poslušaš?

_____________

ljubeci-odnosi

 

 

 

 

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

 

__________

PREBERITE ŠE: