Ko se sonce spušča in po spanju zopet prebuja, se nad Provanso ustvari prav posebna svetloba. Takrat mesto zažari in se napoji čudovitih vonjav, ki v tem magičnem momentu dosežejo vrhunec. Zlati odtenki napojijo rastline in okolico, v nas pa prebudijo intenzivne občutke, kakršne doživljamo med sprehajanjem po provansalskem polju.
M_LOCCITANE-EN-PROVENCE-Terre-de-Lumiere-Eau-de-Parfum-screenshot-1
Svetloba svoje najbolj zlate in veličastne žarke pokaže ob zlati uri. To je čas, ko je sonce najbolj lesketajoče in najlepše, ko zemlja zažari, mi pa vztrepetamo od užitka. Prav ta trenutek pa je navdihnil L’Occitane, ki je svoje novo poglavje odprl s senzorično dišavo Terre de Lumiere, ki popolnoma ujame esenco tega zlatega čudeža. Francosko podjetje je želelo najti življenjsko moč rastlin, ki jih uporabljajo kot svoje dragocene sestavine in zanimivo je, da so jih vse poti vodile do svetlobe. Na njej je bilo namreč nekaj tako magičnega, da provansalski trgovec od nje ni mogel umakniti pogleda. Svetloba se je spreminjala, žarela ter včasih utripala.

USTEKLENIČENJE ZLATE URE
Zgodba o kreaciji njihovega prvega gurmansko-aromatskega vonja je obenem tudi zgodba o sodelovanju treh žensk, vseh parfumerk, katerih strast je ustvarjanja dišav združila pri zelo pomembni nalogi – ustekleničenju zlate ure. Vse tri so reinterpretirale pojav zlate svetlobe ter tako prispevale svoj del v harmonično, ženstveno in večdimenzionalno dišavo, poimenovano Terre de Lumiere: “To je bilo pravo popotovanje. Vsaka od nas je v kreacijo vnesla svoj svet, svoja čustva. Ta dišava v popolno harmonijo združuje veliko občutkov, ki izvirajo iz naših doživetij. Zato ima toliko obrazov.”

Shaymala Maisondieu je kot poznavalka gurmanskih not sivkin med pretočila v aromatični akord, nato pa je Nadege Le Garlantezec prispevala slasten akord mandlja, v katerem je, kot le mojstrica zna, prepletla sveže in tople obraze te note. Nenazadnje pa je svoj delež prispevala tudi Calice Becker, ki je unikatno stvaritev ovila s sijočo cvetno noto, ki je sončna in žareča, a tudi čutna. Tri izjemne ženske so tako prinesle svoje darove in svoja občutenja in jih odlično preobrazile v tekoče stanje ter kot rezultat skrbno izbranih sestavin ustvarile markantno, adiktivno in nežno vonjavo.

UJETA ČUSTVA, BARVE IN AROMA PROVANSE
Omamna dišava združuje kontraste francoskega mediterana na popolnoma nepričakovan način. V njej so ujeta čustva, barve in aroma Provanse, ki jo lahko izkusite na lastni koži. Rojena iz zlate svetlobe in obogatena s čutnimi podnotami vas bo zapeljala z osnovo iz balzamičnih not in maska. Eden najbol kompleksnih in sofisticiranih L’Occitanovih vonjev pišča mehko in aromatično sled, polno čutnih in kontrastnih not. Sprva je glavna zvezda bergamotka, ki pozornost odstopi močnemu akordu sivkinega medu. Da je pristna gurmanska dišava pa dokaže s čebeljim voskom in osnovo iz belih cvetic in belega maska.
M_Kolekcija Terre de Lumiere-IMG
Provansa, iz katere francosko podjetje zaradi nepopisno lepe narave vsakodnevno črpa navdih, je služila kot inspiracija tudi pri ustvarjanju stekleničke parfuma, lično ujetega v skrbno oblikovano pakiranje, s katerim nič ni bilo prepuščeno naključju. “Osredotočili smo se na luksuzno preprostost, ki je tako značlna za Provanso. Steklenička je ikonična in elegantna, pokrovček pa predstavlja mali kamen, ki ga poberemo s tal med večernim sprehodom po sivkinem polju. Na tem je nekaj zelo senzoričnega,” je o oblikovanju stekleničke povedal Olivier Baussan, ustanovitelj L’Occitana. Embalaža, ki je lahko 50 ali 90 mililiterska, je  s posebnostmi najlepše francoske pokrajine opremljena od pokrovčka pa vse do samega dna. Pokrovček je obarvan rdeče in daje vtis žarenja, sama steklenička pa se ponaša s čutnimi in čistimi zaokroženimi linijami, ob katerih se nam zazdi, da je vpila pristne provansalske sončne žarke. Dizajn ikonične stekleničke, kot tudi edinstvena dišava, varno spravljena v lični imitaciji kopanja v zlati svetlobi, sta preprosto osupljiva in nujno potrebna za vse, ki želijo zažareti to poletje.
___________

PREBERITE ŠE: