Foto: Primož Korošec
Gostilna Podfarovž stoji na najlepšem kraju, prav v osrčju starega dela Vipave, ob izvoru reke Vipave. In tam pod taktirko Gregorja Lisjaka ustvarjajo harmonije iz lokalnih sestavin. Samo za vas je tule originalni recept za zelo okusen ješprenj.
RECEPT ZA JEŠPRENJ
Ješprenj je predhodno potrebno namakati čez noč.
SESTAVINE:
Za eno osebo zadostuje ena skodelica ješprenja.
Oljčno olje
Mlad por
Dimljena domača panceta
Divji šparglji
Jušna osnova
Staran sir ali parmezan
Sveži žajbelj
PRIPRAVA:
V ponev damo malo oljčnega olja. Na njem popražimo mlad por in rahlo dimljeno domačo panceto. Pustimo, da se vse malo popraži, potem dodamo še divje šparglje in zalijemo z malo jušne osnove.
Ker se ješprenj kuha kar nekaj časa, ga skuhamo že prej. Ko je kuhan, ga damo v ponev k ostalim sestavinam. Pustimo da se vse skupaj še malo pokuha oz. zgosti in postrežemo na krožniku z malo staranega sira in svežim žajbljem.
______
Celotno zgodbo pa si lahko preberete v reviji Goodlife, ki z Delom izide v četrtek, 9, junija.