Približno 1500 kilometrov loči Istanbul in Ljubljano, za zlato pa se bomo danes Slovenci potegovali tako doma kot v Turčiji. Le nekaj ur nas še loči, preden prilepimo oči na ekrane in Prešernova Zdravljica zabobni ne le enkrat, ampak dvakrat v enem večeru.

STOŽICE, LJUBLJANA: Slovenske odbojkarice so na domačem svetovnem prvenstvu do 23 let v zadnjem tednu resnično pokazale vse svoje zmožnosti. V Stožicah so včeraj premagale bolgarske sovrstnice s 4 : 1 (–11, 10, 12, 16, 4), v finalu pa se bodo za najbolj bleščeče odličje pomerile z ekipo Turčije. Najboljšo predstavo doslej na prvenstvu je prikazala korektorka Nove KBM Branik Iza Mlakar, ki je prispevala kar 21 točk ob skoraj polovično uspešnem napadu, primaknila je še štiri bloke in en as. Točke so dodale še: Saša Planinšec 13, Lana Ščuka 11, Anita Sobočan 6, Eva Mori 4, Tina Grudina 3 in Ana Marija Vovk 1.

Slovenia's Team celebrating a victory over Bulgaria in match between Slovenia and Bulgaria at 2017 FIVB Women's U23 World Championship - Ljubljana, Slovenia, 10-17.09.2017

ISTANBUL: Pomočnik selektorja Igorja Kokoškova, Rado Trifunović, je v strokovnem štabu slovenske košarkarske reprezentance  po neverjetni polfinalni zmagi nad Španijo na evropskem prvenstvu v Istanbulu (ali Carigradu) opozoril na sicer čvrsto obrambo finalne tekmice Srbije, vendar pa v isti sapi dodal:»Ne želim izpasti bahavo, vendar imamo res velike možnosti za zmago in naslov.«

Goran Dragić je bil tudi dan pred finalom sproščen in nasmejan.

Košarka, pokal Adecco, 3 DRAGIÈ Goran (Slovenija), 6.8.2017, Maribor [košarka, goran dragiè, pokal adecco]

“Srbija je zelo močna ekipa. Igra fizično košarko. Ima dva glavna igralca, Bogdana Bogdanovića in Bobija Marjanovića. Ostali sestavljajo okostje. Dobro si pomagajo v obrambi. Mislim, da imamo lepe možnosti, ki jih nameravamo uporabiti,” je povedal Dragič.

“Smo zelo samozavestni in prav je tako, saj igramo najboljšo košarko na tem prvenstvu. Na to tekmo čakam celo življenje. Ko sem bil še otrok, sem sanjal, da bom nekega dne igral za svojo državo. Zdaj sanjam svoje sanje. Neverjetno je, ko vidiš, koliko navijačev te podpira, diha s tabo, vsi se veselijo te tekme, definitivno bo ena najlepših tekem v mojem življenju,” pravi Dragić.

Vir: Delo

Foto: FIVB

_______________

PREBERITE ŠE: