»Lepa dekleta ljubijo barabe, lepa dekleta jim padajo v objem,« je verjetno pesem, ki jo pozna vsaka izmed nas/vas. In dejansko tudi raziskave pravijo, da se moški, ki imajo kakršne koli psihopatske tendence ali je njihovo vedenje »neprimerno« (alkohol, droge, varanja, spolna promiskuiteta …), poslužujejo veliko več zmenkov oz. so ženske veliko raje v njihovi družbi kot ob povprečnih, »normalnih« moških.

NI NAKLJUČJE

Kaj vpliva na to, da  ženske pritegnejo takšni moški, ki jim ne zmorejo nuditi tega, kar si želijo, oz. ne ravnajo z njimi, kot si zaslužijo. Ko pa pride mimo njih moški, ki je pozoren, spoštljiv in prijazen, skratka »takšen kot mora biti«, pa je ta niti malo (spolno) ne privlači? In ravno zaradi tega, ker pogreša »iskrice«, prekine ta odnos.  Je to njihova privlačnost (barabe naj bi bolje izgledale), njihova samozavest (ki je sicer vidna navzven, a navznoter je prestrašen fantek) ali ravno to, da so prepovedani in zato vznemirjujoči?

Pravzaprav ni naključje, da privlačimo takšne partnerje, kot jih.  Tudi ni naključje, da privlačite moške, ki vam dajejo občutek, da niste ljubljeni, obstaja razlog, da se počutite »dobro«, kadar ste z moškim, ki vam odreka svojo ljubezen, in razlog, da se počutite »slabo«, kadar vam moški podarja vso svojo ljubezen, ki ste jo kadar koli želele. Sicer lahko same zavestno veste, da ta moški ni ok in da vas bo samo ranil (tako kakor prejšnji), a obstaja nekaj, kar ima opraviti s podzavestnim delom vašega razuma. To bi lahko poimenovali SINDROM VRAČANJA DOMOV. 

…..

Sanja Kranjc

Ostale razlage za ljubljenje odvisneža preberi v Sanjinem razmišljanju.

_____________

Sanja Kranjc

Sanja Kranjc

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

___________

GORENJE pralni stroj

OGLASNA VSEBINA

___________

Ker si že tu, preberi še tole …