LJUBEZEN, VOLKOVI, SPANJE IN PRAVLJICE

Kaj imajo skupnega? V novem letu se v novih, dišečih in privlačnih knjigah skupaj pojavljajo na policah knjigarn Mladinske knjige. Najprej Šimleša in njegova »ljubeznologija« – kaj je ljubezen in kaj to zagotovo ni. Za njim Radinger s presunljivimi zgodbami o volkovih, ki šepetajo, da si ljudje in volkovi sploh nismo tako različni, če pa smo si, bi bili volkovi lahko boljši ljudje, kot smo mi. Ker gredo spanje in pravljice z roko v roki, najprej strokovno, a jasno o spanju in sanjah, nato pa za konec še magično in čudovito o najlepših pravljicah. Naj ne bo novo leto le za nove obljube, naj bo novo leto tudi za nove knjige. In ne samo za knjige, naj bo za nove in čudovite zgodbe – tiste, ki jih piše pero in tiskajo knjigarne, in predvsem tiste, ki jih piše življenje in tiska čas. Naj bo čudovito!

Bruno Šimleša: RESNICE IN ZMOTE O LJUBEZNI, O tem, kako prepoznamo pravo ljubezen

Bruno Šimleša je hrvaški pisec literature s področja popularne psihologije in duhovnosti. Doslej je objavil devet knjig, ki se uvrščajo med najbolj brane na svojem področju. Stari znanec je tudi med slovenskimi bralci, ki njegova razmišljanja o ljubezni in partnerskih odnosih prebirajo v štirih v slovenščino prevedenih knjigah: Šola življenja: naučimo se imeti radi in živeti, kot si želimo, Ljubeznoslovje: zgradimo zdrave, srečne in strastne partnerske odnose, Umetnost življenja: naučite se ljubiti – sebe in druge ter Brez rokavic: o ljubezni, življenju, Bogu in duhovnosti. Doslej je skupaj prodanih več kot 18.000 izvodov njegovih knjig. Poročen je enajst let in je ponosen očka osemletne deklice. Po enajstih letih zakona pa o ljubezni še vedno zna pisati sveže in privlačno.

2019 knjige

Šimleša razgalja bridko resnico: Samo biti v zvezi je nesmiselno. Cilj je biti v zdravi zvezi. Cilj je biti v zvezi, v kateri si ljubljen. Cilj je biti v zvezi, v kateri se ne počutiš zvezanega! Cilj je biti v zvezi, v kateri si cenjen, sprejet. V kateri se trudita drug drugega razumeti in podpirati pa tudi zares vzburjati, tudi po dvajsetih letih. In kaj je v resnici pravi uspeh? Bistvo je v tem, da vaše srce čuti, da imate ob sebi nekoga, s katerim ste lahko taki, kakršni ste.

Elli H. Radinger MODROST VOLKOV, Kako razmišljajo, načrtujejo in skrbijo drug za drugega

Podobni so nam bolj kot katero koli drugo bitje – volkovi razmišljajo, sanjajo, načrtujejo in se med seboj inteligentno sporazumevajo. Avtorica pripoveduje napete zgodbe o čutu za družino, zaupanju, potrpljenju, zmožnosti vodenja, soočanju z neuspehi ali smrtjo. Razkriva osupljiva in do zdaj neznana spoznanja o življenju volkov in zatrjuje, da bi bili volkovi verjetno boljši ljudje od nas.

2019 knjige

Dr. Matthew Walker ZAKAJ SPIMO, Moč spanja in sanj

21. stoletje, družbeni in tehnološki napredek sta dosegla stopnjo nekoč nepojmljivega, a je človek še vedno nepoučen in tava v temi, ko se sprašuje: čemu spimo in za kaj natanko je spanje dobro?

Na sicer zapleteno in kompleksno vprašanje razumljivo in poučno odgovarja vodilni svetovni strokovnjak za raziskave spanja dr. Matthew Walker, profesor nevroznanosti in psihologije v Berkeleyju, direktor laboratorija za spanje ter nekdanji profesor psihiatrije na Harvardski univerzi. Ustrezen in dovolj dolg spanec blagodejno vpliva na vse vidike življenja: zdravje in počutje, dober spomin in učenje, ustvarjalnost, dolgoživost, odpornost in moč, imunski sistem, vzdrževanje telesne teže ter prebavo in spolne funkcije. Posebej zanimiv je pojav sanj: zakaj in o čem sanjamo, kaj se ponoči dogaja v našem umu in ali interpretacije slavnih psihoanalitikov sploh še kaj ustrezno pojasnijo?

2019 knjige

Jorge Bucay NAJLEPŠE PRAVLJICE, da se bolje spoznamo

Klasične pravljice so zakladnica spoznanj o ljudeh in njihovih osebnostih, ki so se razvijale skupaj s človekom. Bucay nam vsako interpretira po svoje in ponudi še nekaj »alternativnih« interpretacij, s katerimi bomo laže odkrivali mehanizme našega delovanja in našli pot do samospoznanja in življenjskega zadovoljstva. Tenkočutno in čarobno Bucay preplete pomen nečesa tako magičnega, kot so pravljice, in duhovno dobro človeka.

Z ekskluzivnim uvodom, napisanim posebej za slovensko izdajo!

2019 knjige

Foto: Mladinska knjiga


_______________

Če si že tu, preberi še …