BISER INDIJSKEGA OCEANA

Palmina senca na dolgih peščenih plažah kristalno čistega morja enega izmed najlepših tropskih otokov. V zaledju pa neskončna polja sladkornega trsa in griči, ki vsako kapljo znoja nagradijo z razgledom, ki prevzame. Prijazni in odprti domačini, okusna lokalna hrana in živahno mestno življenje v glavnem mestu Port Luis. Otoška država v Indijskem oceanu, kjer čas teče v ritmu slanih valov in nežnega morskega vetriča. In če je verjeti Marku Twainu, je bil »najprej ustvarjen Mavricij in potem nebesa«.

NI SAMO LEŽANJE NA PLAŽI

Poleg sončenja na vročem pesku in ležanja pod zibajočimi palmami Mavricij ponuja še marsikaj. Je raj za srfanje, snorkljanje, igranje golfa, potapljanje in ribolov, celo safari! Pa popolna prostočasna bomba doživetij za športne navdušence, ki jim vročina ne bo preprečila naskoka na katerega izmed vrhov, ki ponujajo razglede, vredne vsake znojne kaplje in upehanega koraka.

POTOP H KORALNEMU GREBENU

Potapljanje, snorkljanje ali plavanje, Mavricij ponuja vse. Pestro podvodno življenje, fascinantno morsko dno in kristalno čisto morje kar vabijo turiste, da se potopijo v raziskovanje morskih globin, ki ponujajo kar malce nezemeljsko izkušnjo, ki prepriča še take skeptike in zahtevne obiskovalce. Otok ponuja več kot 100 potapljaških točk, njihova globina pa se giblje med 7 in 45 metri – kar jih naredi raj za začetnike in izkušene mačke.

NAJVEČJI NARAVNI FENOMEN – PODVODNI SLAP

Jugozahodni del tega mladega vulkanskega otoka skriva eno najbolj čudovitih kreacij narave. Mavricij pravzaprav »sedi« na morski polici, ki je ena največjih na svetu, čeprav je globoka le malce več kot 150 metrov. Rob morske police pa se drastično zniža v globino več kot 4.000 metrov. Znamenita slika podvodega slapa, ki je vidna le z višine, pa pravzaprav sploh ni tekoča voda, ampak pesek, ki ga z morske police odnaša morski tok.

ZLATE PLAŽE, ZELENE PALME

Obala tega neverjetnega otoka se ponaša s 330 kilometri čudovitih peščenih plaž, večino pa jih z morja obkrožajo barviti koralni grebeni. Koralni grebeni so okrog otoka formirali številne lagune, ki ponujajo kristalno čisto morje z mirno morsko gladino. Najlepše plaže so skoncentrirane na severu otoka. Ena najbolj obljudenih plaž je Grand Baie, ki jo radi obiščejo športniki, saj ponuja številne vodne aktivnosti. Trou Aux Biches je očarljiva peščena plaža, ki jo najpogosteje obiščejo družine, kjer uživajo v mirni in plitvi vodi. Mont Choisy je 3 kilometre dolga peščena lepotica, ki jo uokvirja pas palmovih dreves. Turisti na plaži se v jutranjih urah odločajo za sproščujoč tek v sencah palmovcev, aerobiko in smučanje na vodi. Pereybere je raj za potapljanje in snokljanje, ker leži neposredno ob globoki laguni. Če pa se želite izogniti gneči, pa je tu še La Cuvette, prijetna in mirna peščena plaža, prijetna za plavanje.

OGLASNA VSEBINA

 

ZA HRIBOLAZCE IN OSVAJALCE VRHOV

Pohodništvo na Mavriciju je vroče, lepljivo, naporno, ampak zaradi očarljivih razgledov zagotovo vredno vsakega upehanega koraka. Macchabee pot je dolga 10 km, zahteva 3 ure precej lahke hoje, povzpeli pa se boste na 655 metrov visok vrh, ki ponuja razgled po največjem nacionalnem parku Mavricija. Le Pouce je dolga 4,3 km, tudi ta vam bo vzela približno 3 ure časa, je pa pot do 812 metrov visokega vrha malce napornejša. Vrh, ki mu domačini zaradi njegove nenavadne oblike pravijo tudi palec, je tretja najvišja vzpetina na otoku. Lion Mountain od obiskovalcev zahteva 8,4 km dolgo pot, ki pa ponuja tudi nekaj odprtih plezalnih tur. Vrh, visok 490 metrov, je obliko posnel po egipčanskih sfingah, ponuja pa čudovit razgled po obali. Le Morne Brabant je moč doseči po 7 km dolgi poti, ki ponuja nekaj zahtevnih odprtih plezalnih poti, a je vredno splezati na vrh. Z vrha se namreč odpre pogled na spektakularen podvodni slap na jugozahodu otoka. Do najvišjega vrha otoka pelje pot Piton de la Petite Rivere noire, dolga 7 km. Vrh ponuja najlepši razgled na jugozahodni del obale in čudovito turkizno vodo.

Foto: Pixabay in Shutterstock

______________

KAJ PA, ČE JE IMEL MARK TWAIN PRAV? POTEM NA OTOKU TISOČERIH OBRAZOV NAJDETE NEBESA. NA MAVRICIJU ČAS TEČE V RITMU SLANIH VALOV IN NEŽNEGA VETRA. 

IN KOMPAS VAS ZAPELJE PRAV TJA, NA SANJSKE POČITNICE. 

______________

Če si že tu, preberi še tole …